Igaz,hogy terhesség alatt felgyorsulhat a szemfenék károsodás?

KérdésekIgaz,hogy terhesség alatt felgyorsulhat a szemfenék károsodás?
klari50 kérdezte ennyi ideje: 13 év
3 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 A terhesség alatt a diabéteszes retinopathia rendkívüli felgyorsulhat ,ezért a vércukor karbantartása hangsúlyozottan fontos. A terhesség tervezésekor,vagy legkésőbb a terhesség igazolásakor ajánlott a szemészeti vizsgálat.
A terhesség során kialakuló gesztációs diabétesz esetén a diagnózis felállításakor javasolt a szemészeti vizsgálat,ezt követően a szénhidrát anyagcsere függvényében javasolt újabb vizsgálat.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

a szövödmények kialakulását nem a terhesség határozza meg, az tény h szülést követően még jó és stabill anyagcsere estén is a rendkivüli kockázat hormonhatások diabéteszt károsító hatásai miatt a szövödmény jelentkezése, én is most érintett vagyok ebben hisz várandósság előtt állok és már 32 éve vagyok diabos eddig semmi szövödményem, most aztán olyan alaposan kivizsgálnak diabétesz szövödményekre  h a várandósság alatt a legkisebb váratlan kockázatra is felkészüljenek. Eddig semmi apó sejtés sincs szövödményre, remélem azt követően sem lesz, nem hiszek abban h szövödménynek kéne kialakulni, hisz nem stigmája a szövödmény csak kockázata a cukorbetegségnek

Agnes Kovacs answered 9 év ago

a szem védelme érdekben sem szokták támogatni a természetes szülést, az erőlködésben könnyebben megpattanhatnak az erek, stb.. mert a cukrosok babái picikét nagyobbacskák szoktak lenni , bár van aki természets módon szült én már biztos nem úgy fogok az életkorom és a diabom ideje miatt sem.