Igaz,hogy a csicsóka csökkenti a vércukrot?

KérdésekIgaz,hogy a csicsóka csökkenti a vércukrot?
kezdocukor kérdezte ennyi ideje: 13 év
3 Válasz
Zsóka answered 13 év ago

Halottam és olvastam már róla, hogy így van, de még nem próbáltam ki!!

Violetta Varga answered 13 év ago

 1. Csökkenti és normalizálja a vér cukorszintjét, mivel:

  • csökkenti a belekből a véráramba felszívódó cukor mennyiségét;
  • serkenti a glükóz emésztését;
  • javítja a szervezet saját inzulinjának hatékonyságát;
  • segíti a sejtek inzulin felismerő képességét (csökkentve az inzulinrezisztanciát);
  • a májban fokozódik a glikogén termelődése.

2. A vérben csökken a koleszterin és triglicerid szintje, ami csökkenti az érelmeszesedés és más érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.3. Jelentős testsúlycsökkenés.4. Javítja a máj, a gyomor és a belek egészségi állapotát. 5. Optimalizálja a hormonkiválasztást és -termelést.

jaskó answered 13 év ago

IGAZ!
Nagyon jól alkalmazható a cukorbeteg étrendben. Nagyon sokféleképpenelkészíthető, ráadásul finom is. Kertes házban nagyon egyszerűen termelhető,igénytelen növény.
Főzéskor elég intenzív napraforgó illat keletkezik a konyhában, de az ízén nemérezhető

http://www.sarok.org/users/recept/m_86937/