3 Válasz
1. Csökkenti és normalizálja a vér cukorszintjét, mivel:
- csökkenti a belekből a véráramba felszívódó cukor mennyiségét;
- serkenti a glükóz emésztését;
- javítja a szervezet saját inzulinjának hatékonyságát;
- segíti a sejtek inzulin felismerő képességét (csökkentve az inzulinrezisztanciát);
- a májban fokozódik a glikogén termelődése.
2. A vérben csökken a koleszterin és triglicerid szintje, ami csökkenti az érelmeszesedés és más érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.3. Jelentős testsúlycsökkenés.4. Javítja a máj, a gyomor és a belek egészségi állapotát. 5. Optimalizálja a hormonkiválasztást és -termelést.
IGAZ!
Nagyon jól alkalmazható a cukorbeteg étrendben. Nagyon sokféleképpenelkészíthető, ráadásul finom is. Kertes házban nagyon egyszerűen termelhető,igénytelen növény.
Főzéskor elég intenzív napraforgó illat keletkezik a konyhában, de az ízén nemérezhető