Időjárási frontok és a vércukor ingadozás.

KérdésekIdőjárási frontok és a vércukor ingadozás.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

Jaskó írta nemrég,hogy valószínű a meleg front hatására  1,8-as vércukor értéket mért. Ti mit tapasztaltatok, a hideg , vagy a meleg front vált ki hypot, vagy magas vércukrot?

6 Válasz
jaskó answered 12 év ago

Nekem egyértelműen a meleg front hatására csökken, olykor nagyon drasztikus mértékben a vércukor szintem. A hideg frontok nálam megmagyarázhatatlan emelkedést okoznak. Egy-egy erőteljes font betörést, akár 1-3 nappal előbb is megérzek. Olyankor feljegyzem a naplóba a megkérdőjelezett eredményeket. Ha beigazolódik, akkor pedig megerpősítem. Azért a félreértések elkerülése végett minden megmagyarázhatatlannak, indokolatlannak tűnő eredmény értékelésekor teljes "leltárt" készítek magamról, az állapotomról, a tetteimről. Ha ez alapján kizárható a kilengés, csak azután figyelem az időjárást. Előre nem hangolódom rá, mert akkor még durvább tünetekkel jelentkezik, mert ugye akkor már várom.

Gyöngyi answered 12 év ago

Nálam is a melegfront okoz vércukor szint csökkenést, a hideg pedig emelkedést.

rgyorgy answered 12 év ago

Dec 1-től a mai napig bemásolom a napi fronthatásokat, és a hozzájuk tartozó napi átlag vc értéket. Az átlag vc általában napi hatszori mérés eredménye.
gyhidfr 5,9: gyhifr 4,8 : gyhifr 5,9 : melfr 5,2: gyenhfr 5,3: gyhifr 5,2: gymefr 4,8: kettfr 5,5: kettfr 5,5: kettfr 5,3:   kettfr 4,9: gyhifr 5,6: melfr 5,1: melfr 5,6: kettfr 5,5: gyhifr 5,5: nincs 6,2: nincs 5,0: nincs 5,8: nincs 6,1: nincs 5,7: nincs 5,3: erösmel 5,4: melfr 5,4: gyemfr 5,5: hidfr 5,6.
 

Pityu answered 12 év ago

Kedves György! Ez aztán a nyilvántartás! Gratulálok hozzá, az értékekről nem is beszélve. Gratu.

rgyorgy answered 12 év ago

Köszönöm kedves Pityu!
Szeretek minden adatot első pillantásra akár grafikusan, vagy más módon jól láthatóvá tenni. Excel táblázatkezelőben akár egész évi adatból pillanatok alatt megállapítható, térben és időben, mikor voltak alacsonyak vagy magasak a mért értékek. Cellajegyzetként bármelyik adathoz azt írunk be amit akarunk, és ez hónapok múlva is első pillantásra olvashatóvá lehet tenni. A napi átlag vc-t, és az aznapi fronthatást is ebből az adatbázisból másoltam ki.

Nanita answered 8 év ago

 Sziasztok.
Szeretném kérdezni, hogy az elmúlt napokban nektek hogyan alakultak az értékek? Van e olyan akinél szintén magas értékek vannak esetleg a drasztikus időjárás változások miatt?