Ideál tesztcsik

KérdésekIdeál tesztcsik
katalin kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Ti nem jártatok ugy most már a második doboz ideál tesztcsikba találok rossz csikokat nem mér kiirja a hibát.Biztos hogy az rossz mert más gépbe is ezt csinálta uj dobozzal meg jo volt.

46 Válasz
Best Answer
Marika answered 11 év ago

Szia Kati !! Nekem is előfordult már és olyan is volt , hogy kettő csík össze volt ragadva .

Nanita answered 11 év ago

Köszönöm György, valóban nagyon rendesek, mert amikor megírtam nekik azon a vasárnapon, hogy gondom van, hétfőn már kerestek is telefonon és válaszoltak is emailben. Kérték is, hogy legyek figyelemmel és ha valami továbbra sem stimmel, akkor jelezzem. Csak még azt nem lehet tudni, hogy készülék vagy stix, mert itt többen írták, hogy többször magasat mér, mint kellene….

Sára Biró answered 11 év ago

Sziasztok! Ma saját magamon teszteltem a vércukormérőket mértem Ideállal és Méry plusszal.
Étkezés után mértem először,hogy "magas legyen " a vércukrom. Ugyanabból a csepp vérből nekem is különböző eredmény jött általánosságban 7,6 és 8,6 között változott, vagyis volt egy egész különbség is,de olyan is volt amikor a Méry mért 1 egésszel többet, utána az Ideál mér 1 egésszel többet,de egyszer mindkét mérő 8,2 mmol/l-t mutatott. Vagyis mindkét mérőm jó,nem érdemes egymás után rögtön mérni , mert sokszor más értéket kapunk. Amikor visszament 5,5-re a vércukrom ,ugyanannak az ujjamnak a másik oldalán 6,9 volt !  Hisz nem a vércukrot,hanem a tendenciát kezeljük, figyeljük.
Inzulinos cukorbetegek nem emeljék az inzulin adagot 1-1 magasabb vércukor érték esetén,mert az a végén hipóhoz vezet. 

Nanita answered 11 év ago

Sára, valóban igaz, hogy a nem a vércukrot, hanem a tendeciát kezeljük, csak az nem a mindegy, hogy a tendecia mi. Ugyanis amikor a gép 15-t mér ( és mindig 10 fölötti értéknél mér nagyon másokat), és én nem érzem annyinak, akkor muszáj mérnem még egyszer ugyanabból a vércseppből, mert pl. vacsi előtt egyáltalán nem mindegy, hogy 9 az érték vagy 15. Én úgy gondolom, hogy 15-s értéke már kellene emelnem, legalábbis nekem így tanították még. 🙂 Nem egyszer fordult elő mostanában, hogy 9-s értéknél elsőre 14-15-t mért. Ez azért úgy gondolom, de lehet, hogy egyedül vagyok vele és én már többször nem is fogom felhozni az észrevételeimet, hogy igen csak eltérő.
Arról nem is beszélve, hogy kettő Trend készülnek szerintem egyazon vércseppből ugyanazt kellene mérnie.
És szerintem, ha a vércukrom pl. 7,7 , akkor annak a mutató ujjamban is és a középső ujjamban is egyformának kellene lennie.
Nem meggondolatlanul korrigáltam, mert a gép kétszer mért 15,6-t vacsora előtt, erre a tanultak szerint nem adhattam 3E-t, korrigálnom kellett 1E-el, miután fél óra sem telt el, azaz az inzulin alig kezdett még használni és egy hatalmasat hpoztam. Átgondoltan cselekedtem, szerintem.

Sára Biró answered 11 év ago

 Anita! Nem minden ujjadban ugyanannyi , sőt ugyanabban az ujjadban sem  mindig. Tesztelni pl. úgy lehetne, ha pl 100 mérés átlagát számoljuk. Két Trend sem mér egyformán hisz nem biztos az a   vér koncentrációja , sok minden befolyásolja. Azért mindenképpen érdemes a vércukormérőd bevizsgáltatni. Írj nyugodtan, hisz minden tapasztalat fontos és tanulságos. Látod én ma hányszor mértem ?!  csak a teszt kedvéért.

Sára Biró answered 11 év ago

 Trenddel mérve ugyanabból a vércseppből 20 órakor  1.mérés  7,9    2. mérés 8,4. Szerintem ez ok.

Nanita answered 11 év ago

Ha csak ennyi lenne nálam a különbség két méréskor. :-)))

« Előző 1 3 4 5