Ideál tesztcsik

KérdésekIdeál tesztcsik
katalin kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Ti nem jártatok ugy most már a második doboz ideál tesztcsikba találok rossz csikokat nem mér kiirja a hibát.Biztos hogy az rossz mert más gépbe is ezt csinálta uj dobozzal meg jo volt.

46 Válasz
Best Answer
Marika answered 11 év ago

Szia Kati !! Nekem is előfordult már és olyan is volt , hogy kettő csík össze volt ragadva .

Judit Kraseczki answered 11 év ago

sajnos nem csak az Ideállal van ilyen időnként….. nekem Optimumom van .

rgyorgy answered 11 év ago

Én csak pár hete használom az ideál csíkot. Nekem is úgy tűnt, rossz értéket mutat.Kéznél volt az optimum csík is, azzal is mértem ugyanabból a szúrásból. Az eltérés 0,1 mmol/l volt.Többször összehasonlítottam, a két készüléket, majdnem egyformán mérnek. Nálam is volt, hogy nem szívta fel a csík a vért, mert a korábban megszokott modon érintettem a vércseppbe. Ennek a csíknak csak egyik oldala működik, erre figyelni kell. (szerintem). Én sokkal jobbnak találom az optimumnál.

Sára Biró answered 11 év ago

 Tolmácsoltam kérdéseteket, illetve kéréseteket a cég felé. Megkérdeztem, hogy ki fizeti majd a posta költségét a rossz tesztcsík miatt. Ha információm lesz jelentkezem.

Nanita answered 11 év ago

Szia Sára.
Nem kaptál esetleg infot arról, hogy melyik sorozatszámú csíkok érintettek a hibás mérésben?

Sára Biró answered 11 év ago

Megnéztem az e-mailt de még semmi válasz 🙁 Ahogy megtudom, rögtön jelzem.

Marika answered 11 év ago

Most a felbontott Ideál tesztcsíkban négy db nem volt jó , külön raktam és figyelem , hogy a következőben hogyan alakul , de szerintem ennyi hiba a régieknél is előfordult .

Nanita answered 11 év ago

Sziasztok.
nagyon de nagyon dühös vagyok.
Most reggel mérem a cukrom az Ideál-al. Ugyanabból a cseppből elsőre 18,4.-t mért!!! Majd a második mérés 14,5 és a harmadik pedig 9,4!
Órási különbségek. Hogy lehet ezt megengedni, hogy a piacon így sitx legyen??? Még ha csak 1-2 tizeddel térne el, az bele is férne, de kérem, nem mindegy, hogy 9,4-re vagy 18,4.re adok inzulint!
Felháborítónak tartom.
Mit csináljak? Vasárnap van, minden zárva, csak ideálom van itthon? És ez már nem az első az Ideál csíknál, hogy így mér!!!!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Szia Anita! Tedd félre a tesztcsík dobozt és kezdjél meg egy másikat, mérj azzal. Majd írd meg légyszíves mit tapasztaltál.
Te gyakran jársz Pesten, vidd be a csíkot a 77 Elektronikába, ott biztosan készséggel kicserélik. Korábban már érdeklődtem a hibás csíkkal kapcsolatosan a cégnél . A postázási költséget kifizeti, ezt még nem
 tudom , de a jövő héten ismét megkérdezem.

jaskó answered 11 év ago

 Van egy észrevételem ezzel kapcsolatban. Ha az ember ugyanazzal a géppel kb 10-15 percen belül ismételten mér, mindig más eredményt ad ki, ráadásul még nagyobb a tévedés lehetősége, ha az előző szúrás helyéből présel ki a beteg újabb vércseppet.. Én még nem találtam rossz csíkot. Olyan volt, hogy elrontottam, mert kevés vért cseppentettem, vagy nedves kézen elfutott a vérem és közben lezárt a gép, de mérésképtelen, vagy hamis mérést eredményező csíkot még nem találtam.

Nanita answered 11 év ago

Jaskó, ne haragudj de nem vagyok lökött.
Itt nem arról van szó,hogy negyedóra elteltével mértem újból ( nem is szoktam, min. félórát várok míg az inzulin el kezdi kifejteni a hatását.) és ezáltal nem is szúrtam újból.
Reggel éhgyomra mértem 18,4-t, nem akartam elhinni, ezért újabb stixet tettem be ( ez időben max. 2 másodperc) és az igaz, hogy ugyanabból a vércseppből mértem, de 14,5- lett. Ezt sem hittem el és azzal a lendülettel ismét két másodperc betettem a 3. csíkot és a még ujjamból jövő vért rátettem.
Itt nem technikai probléma volt ( 31 éve mérek rendszeresen, tudom előfordulhatott főleg a régebbi csíkoknál, hogy kevesebb vért szívott fel), hiszen abban biztos vagyok, hogy a 9,4 és 18,4 közötti különbséget nem az időbeni eltérés, nem az okozta, hogy másik ujjból mértem….