Hypos csomag mit tartalmazzon?

KérdésekHypos csomag mit tartalmazzon?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 12 év

Cukorbetegeknél mi legyen ami életmentő lehet.

20 Válasz
Best Answer
jaskó answered 12 év ago

Inzuzlinos betegnél mindig legyen ott a mérő és a csík, meg az inzulinok. Soha nem lehet tudni nem ragad e az ember valahol útközben. És a legfontosabb a hypos csomag, benne a Hypo-Kit készlet, olyan édesség, ami gyorsan megemeli a vércukorszintet, illetve valamilyen tartalék kaja.(kifli, zsömle, keksz stb. A hypo után mindig enni kell, mert ISMÉTEL, ha nem eszünk!!!!!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Jaskó ezt a máj környéki fájdalmat  nem is hallottam, csak most Tőled .
Anita, Edina  és Mindannyian ! Ti is használtatok már Glukagent?

jaskó answered 12 év ago

Nem komoly fájdalom, csak az ember egyszerűen érzi, hogy "van" mája, de ahogy jön, olyan észrevétlenül és átmenet nélkül megszűnik. Nálam legalább is így jelentkezett. A szer viszont tényleg csodálatosan teszi a dolgát! Min dig velem van. Lehet, hogy a sok irományom alapján úgy tűnik, hogy kicsit túlbiztosítom magam, de útálok kiszolgáltatoptt helyzetbe kerülni, és amig  a tudatomnál vagyok szeretek magam dönteni a sorsom alakulásáról. Sajnos már párszor komolyan megégettem magam, ezért ha túlzásnak is tűnhet a "felszereltségem" de nem adom meg senkinek azt az esélyt, hogy részegnek nézve átlépjen rajtam.

Nanita answered 12 év ago

Nekem is volt ilyenem. Akkor írták fel amikor a házasság után olyan súlyos hypom volt, hogy újra kellett éleszteni. De hála a Jó Istennek csak volt magában a hűtőben, lejárt a szavatossága, soha nem kellett hozzányúlnom. Remélem nem is kell.

Edina answered 12 év ago

Sziasztok.Nekem nincs és nem is volt sose.mindig amikor odajutok az orvoshoz elfelejtem megkérdezni,maguktól meg nem mondták a 13év alatt.

jaskó answered 12 év ago

Csak egy tanács Edina! Ha ez gyakran előfordul, akkor az orvoshoz indulás előtt írd fel a kérdéseidet előre. Sokszor elterelődik a figyelem a rendelésen. Elég egy bejövő telefon és az orvos már méásról vbeszél, vagy éppen siet, de izgul a beteg is. Általában mindig a legfontosabb dolgok maradnak el. Otthon nyugodt körülmények között fontossági sorrendet is fellehet állítani és mindig azzal kezdeni. Ha elmaradnak, később már nincs mód visszatérni. én magam is sokszor csinálom ezt és bevált. Még egy tanács. Az orvosok nem nagyon szeretik, ha a beteg "rendel". Bármit, akár gyógyszert szeretnél, akár egyéb vizsgálatot. Meg kell engedned neki, hogy ő engedje meg, amit Te szeretnél. Tehát kérd ki a véleményét. Mit tanácsol, ő hogyan gondolja ezt és akkor máris meg van a béke és nyugalom és ha ő mondja ki azt amit te akartál eredetileg, már célt is értél.

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Nekem is csak 1 alkalommal írták fel a 15 év alatt Győrben, szerencsére nem volt rá szükség, azóta sem irták fel rákérdezés után sem- mondván hamar lejár a szavatossága.

Edina answered 12 év ago

Ez jó ötlet Jaskó.Sose figyeltem,hogy hogy reagálnak az orvosok

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Edina pedig kellene:-)) Mi is csak 1-es típ.cukorbetegnek írunk fel és a betegnek jelezni kell,hogy szeretne. A Jaskónak igaza van így kell,de hát nem csak a betegnek…:-))
Melinda örülünk,hogy ismét látunk,tényleg hamar lejár a szavatossága figyelni kell.

Edina answered 12 év ago

Sziasztok!Hát megírtam a listám,holnap megyek is  az orvoshoz.A Glukagen hypokit is jelzem.Főleg ,hogy vasárnap este minden (nem jövök rá mitől) ok nélkül leesett a cukrom,ennyire még soha,ilyet még nem éreztem.Ha a férjem nem veszi észre,hogy alvás közben valami nem stimmel velem,már nem vagyok itt.Köszönöm neki,hogy tudta mit tegyen!!ebből is látszik nem csak a cukrosnak de a környezetének is kell ismernie ezt a betegséget,állapotot!

jaskó answered 12 év ago

Edina! Egyik blogbejegyzésemben írtam a III tipusú diabeteszesekről. Minden tiszteletem az övék! Ők nem vbetegek, csak férjek, feleségek, gyerekek, barátok, akik velünk betegekkel együtt élik a sajéát egészséges életüket, de mégis folyamatosan ugrásra készen figyelnek és segítenek bennünket. A bajban ismerszik meg az igaz barát, az igazi társ. A férjed is ilyen nagyszerű ember. Figyel és teszi a dolgát. De sok dolga lesz még!!!! Az inzulinos cukorbetegség nem szereti a magányt. Ahogy a dalszöveg is mondja: "Mindig kell egy barát" A glukagén használatáról annyit: csak akkor használjátok, ha már más megoldás nincs. Ha már cukorral, étellel, itallal nem tud viosszahozni a párod, térben és időben pedig messze a segítség. De nyugodt lehetsz, még a görcsös ájulásból is visszahoz a gyógyszer, de az eszméletre térést követően, amint lehetséges CH tartalmú ételt kell fogyasztani, mert a máj visszaszedi a kilökött cukor tartalékát és újabb durva hypo lehet a következmény!