Hypoérzet , ki milyen vércukor értéknél érzi meg a hypoglikémiat?

KérdésekHypoérzet , ki milyen vércukor értéknél érzi meg a hypoglikémiat?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Sokszor halljuk,hogy nem éreztem, hogy rosszul vagyok, pedig ez nagyon veszélyes szituáció merevgörcs, idős korban  ritmuszavar, infarktus kialakulhat. A gyakori hipoglikémiák is kiolthatják a hypoglikémia érzetet, ezért kerülni kell!
Ki milyen vércukor  értéknél érzi meg a hypoglikémiat?

21 Válasz
Árvai István answered 11 év ago

Hypotól még messze van, de az 5 körüli értéket valahol érzeni szoktam. Nem éhségérzet, s mintha a fejemben jelentkezne. Nem tudom leírni jól.

jaskó answered 11 év ago

A klasszikus tüneteket nem érzékelem, viszont a szememben megjelenő fekete keretben lobogó láng intenzitásából szinte tizednyi pontossággal megmondom az eredményem. Ez nálam 3,7 környékén szokott jelentkezni, de számos jelenség lehet figyelmeztető. Szokatlan gyors szívritmus, hirtelen gyengeség, megmagyarázhatatlan feldobottság, vagy épen ennek a fordítottja. Teljes elerőtlenedés, ok nélküli sírógörcs, vagy éppen hirtelen nagyfokú, akár durvaságba átcsapó ingerlékenység . Szándékosan ne írtam a klasszikus tüneteket. A cukorbeteg minden megmagyarázhatatlan jelre figyeljen, mérjen és jegyezze a tapasztalatait. Ismétlődés esetén, akár műszer nélkül is,  már biztos támpontja lehet a pillanatnyi állapotának meghatározásában.

Sára Biró answered 11 év ago

István ilyenkor enni kell,de nálad nem okoz  olyan akut rosszullétet ,mert nem szedsz hypoglikémizáló gyógyszert,vagy inzulint!

Marika answered 11 év ago

Nálam ugyan így jelentkezik ahogyan Jaskó leírta és 3.6 körüli értéknél és a gyomrom körül érzek apró remegést és éhesnek érzem magam és kiver a hideg veríték. Az unokám rám néz és már hozza a cukormérőt , sajnos mostanában nagyon keveset találkozunk mert a távolság elszakít minket egymástól…

rgyorgy answered 11 év ago

Amit jasko leírt tünetet, én is ismerem. Az inzulinozás kezdetén az alacsony vc értéket jelezte. Később egy alkalommal étkezés után is jelentkezett, mértem és lassan megtanultam, nálam annak a jelzése, hogy valamilyen irányba változik a cukrom. Ma már egyre ritkábban tapasztalom. A számomra alacsony vc értéket egyértelműen az ajkaim zsibbadása jelzi.

Nanita answered 11 év ago

Nálam is 3,7 körül jelentkezik az első tünet. Szerencsére még éjszaka is felébredtem eddig, egyetlen egy alkalmat kivéve. 🙁

Sára Biró answered 11 év ago

 Anita az az egy alkalom ebben az évben volt?

kontra istvánné answered 11 év ago

Sziasztok  régen jártam a keva  oldalon. Nálam gyakran előfordul a hypó hetente 2szer olyankor lemegy a cukrom 3,2 és nálam remegéssel jelentkezik akkor nagyon gyorsan enni kel valamit.

Sára Biró answered 11 év ago

 Szia Icuka! Köszi,hogy leírtad a tapasztalatodat. Rájöttél, hogy mi váltja ki? 

Nanita answered 11 év ago

Szia Sára,

nem most volt. :-))
20 évvel ezelőtt, amikor az esküvő után egy héttel voltunk.