humán inzulin

Kérdésekhumán inzulin
Ilcsi kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Sziasztok!Édesanyám 2008 óta inzulinnal kezelt beteg. Reggel-délbe-este használt inzulinja Novorapid, és lefekvéskor Levemir analóg inzulint használt. Most át akarják állítani humán inzulinra. Érdeklődnék mi a különbség a kettő között? Miben más a humán inzulin hatása? Mennyi ideig lesz kórházban? Ha valaki tud akkor segítsen válaszával!!! Köszönöm előre is, válaszotok számára nagyon fontos!!!!

8 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Üdvözlünk az oldalon!
Kedves Ilcsi ! Gondolom az édesanyád anyagcseréje nincs rendben analóg inzulin- NovoRapid és Levemir -mellett, valószínű az új jogszabály változás miatt akarja visszaállítani humán inzulinra a kezelő orvosa.
Hogy miben más? A humán inzulin adása mellett ki kell várni azt az időt ameddig az inzulin hat reggel általában 30 perc, dél,este 15-20 perc, nem szabad elfeledkezni arról,hogy mindig egyen   tízórait,uzsonnát, illetve útövácsórát,humán inzulin mellett gyakrabban van hypo.
Az analóg inzulin mellett rugalmasabb a napi időbeosztás,míg húmán kezelés mellett be kell tartani pontosan az étkezési időpontokat. Azt előre nem lehet megmondani,hogy mennyi ideig lesz a kórházban lehet egy hét -két hét. 
Hány éves édesanyád? Naponta hány alkalommal étkezik?
Lehet,hogy épp humán inzulin mellett lesz jobb az anyagcseréje.

Sára Biró answered 12 év ago

 Írnátok személyes tapasztalatot is íz Ilcsinek?

jaskó answered 12 év ago

Ennyire rossz lenne az analóg inzulin??? Az új törvény alkalmazásának elkezdését pedig nem értem, hiszen az életbe léptetése óta még fizikai lehetetlenség lett volna két HBA1c értéket produkálni. Mivel magyarázza a kezelő orvos? A törvénnyel? Vagy a kora miatt úgy ítéli meg, hogy már….(jó neki az olcsóbb is)??? Érdekes eset, igaz a véleményalkotáshoz több mindent kellene tudni.

Sára Biró answered 12 év ago

Tudod Jaskó minden véleményeddel egyetértek,de  a héten is volt néhány beteg akinél 10 alatti HgbAlC érték nem  volt az analóg inzulin kezelés  mellett és nem az utóbbi fél évben,hanem az  utóbbi 2-3  évben
( több betegnél reedukáció is volt!) most azért felvetődik a kérdés,hogy akkor mit lehetne tenni az ilyen esetben? Természetesen nálunk még az analóg került felírásra.

jaskó answered 12 év ago

Sokan és sokszor "bűnöznek" Ez tény Ezzel nem is vitatkozom, de engem csak az zavar, ha az "objektív felelősség" uniformisát húzzák rá az emberre. Nincs lehetőség a körülmények tisztázására. A félelmeim sajnos az észérvek ellenére meg vannak és meg is fognak maradni.

Nanita answered 12 év ago

Jaskó teljes mértékben egyet értek veled, tudod ezt az aggodalmadat egy másik topicban már én is "sérelmeztem": nincs lehetőség a körülmények tisztázására. 🙁

Sára Biró answered 12 év ago

Anita, Jaskó a ti HgbAlC értéketek nincs évekig 10 felett,de nagyon sok betegnél  10-11 feletti.

Sára Biró answered 12 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=629