Humán inzulin.

KérdésekHumán inzulin.
Filyó Éva kérdezte ennyi ideje: 12 év

Fél éve diagnmosztizáltak nálam 1es típusú cukorbetegésget és humán inzulint inzulatrd és atrapid-ot szúrok napi 4 alkalommal. A negyedéves HglbAIC 6,2 volt mindkét alakalommal. Miért nem anad nekem analóg inzulint? Tudja valaki?

15 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Sára megcáfolom magam. Elővettem a 2003, 2006-s naplómat. Ugyanannyit adtam a Humulin R-ből és N-ből, mint most a Lantusból és Humalogból. Sőt olyan is volt, hogy Apdira és Humulin N!

Marika answered 12 év ago

Anita !! Már 12 éve vagyok HUMALÓG inzulinos és azt gondolom az nem kevés idő . Az elsők között kaptam meg és nekem bevált még szóba sem került a csere . Azt akartam ezzel mondani , hogy van azért tapasztalat . Előtte nekem is szinte mindegyik ki lett próbálva és ennél maradtunk .

Nanita answered 12 év ago

Marika én szívből örülök annak, hogy neked és másoknak bevált az analóg inzulin. De az tény, hogy nem mindenkinek jobbak tőle az eredmények és nem mindenki él szabadabban. Én analógot 2006. őszétől kapok.
Marika  a Humaloggal nekem sincs gondom, bár én csak a 2.terhességem alatt és most féléve kapom. A cukrom sokkal szebb,mint az Apidrás korszakomban, lényeges a különbség. Jobban reagálok rá. Nálam az én tapasztalatom szerint a Lantus okozza a gondot ( hypokat, állandó belső remegés…), Levemirre meg allergiás reakcióim vannak, pedig lényegesen szebb volt a cukrom az az egy hét alatt, olyan stabil, volt mint a nagykönyvben. Nálam a Lantus váltja ki a hypokat és nem a Humalog. Az egy hét Levemir alatt soha nem voltam éjszaka rosszul, a Lantus mellett 2006 óta minden éjszaka, pedig már megosztva adom, pótvacsizom…
Nem tervezi a Lilliy, hogy bevezet hosszú hatásút? 🙂

jaskó answered 12 év ago

Én is így jártam a Lantussal, de a kezelőorvosom esti beadás helyett reggelire módosította és csökkentette az adagom. Azóta minden rfeggel öt órakor adom és semmi problémám nincs vele.

Sára Biró answered 12 év ago

 Tudjátok egyre érdekesebb,hogy a sok 8 alatti , sőt 7 alatti HgbAlC értékek a humán inzulin mellett vannak,lehet nem is annyira rossz ez a humán inzulin? Jobb a fegyelem,mindig erre vezetem vissza.
Lesz majd egy eset a beteg évek óta analóg inzulinon van,mind az 5 fajta inzulint kapta és 10 alatti HgbAlC-je nem is volt. Most átálltunk humánra,nagyon kíváncsi vagyok,hogy milyen változás lesz?!