http://diabetika.info/laborvizsgalati-eredmenyek/ Érdekes oldal a Diabetika.info-ból

Kérdésekhttp://diabetika.info/laborvizsgalati-eredmenyek/ Érdekes oldal a Diabetika.info-ból
jaskó kérdezte ennyi ideje: 11 év

Segít eligazodni a laborleletek  jelentésének megértésében. Tartalmazza a rövidítések szöveges magyarázatát, értelmezését és a határértékeket

9 Válasz
jaskó answered 11 év ago

http://diabetika.info/laborvizsgalati-eredmenyek/
Ha véletlenül nem jelenik meg, másoljátok ki és illesszétek be a keresőbe.

rgyorgy answered 11 év ago

Hasznos oldal, elmentettem. Köszönöm.

Árvai István answered 11 év ago

Nagyon jó kis infócsomag. Több helyen is van hasonló. Baj csak akkor van, ha az értékek nem tökéletesek, s az olvasó öndiagnózisra hajlamos. Na meg a képzetlen tanácsadók! Elképesztő mikkel találkozom a neten. Picit magasabb valami érték miatt aggódik a kérdező. Mondjuk egy csillaggal jelöli a számítógép. Pici gyulladás, mondjuk a foga miatt. Kedves válaszoló benyögi, hogy készüljön fel a legrosszabbra. És a beteg egészen bepánikol.
Ismerősöm körében meg van olyan, aki látva 5-6 három csillaggal jelölt értéket, el sem megy az orvoshoz, mert már úgyis felesleges. És hasonlók.

jaskó answered 11 év ago

Nálunk a labor leleten a megállapított értékek mögött feltüntetik az általánosan elfogadott és az orvosi gyakorlatban alkalmazott laborértékeket is. Aki rémüldözni akar, az olvasgassa és ijedezzen. Ennek a linknek a szerepe nem az ijesztgetés, hanem a megértés és az értelmezés lehetősége. Megtudhatjuk mit jelentenek a mozaikszavak. A hypohondereken nehéz, talán lehetetlen is segíteni. A károgó varjakat pedig el kell zavarni. Ismerek egyébként én magam is olyan embert, aki azért ül a gép előtt, hogy öndiagnosztizáljon és nem létező betegségeket állapítson meg magán. Neki ez jelent örömöt. Tegye. Gondolom, mi itt az oldalon nem ilyenek vagyunk. És nem megijedni, hanem tanulni szeretnénk. Akkor mi tegyük az utóbbit!
Egyébként köszönöm István, hogy felhívtad a figyelmet a helytelen magatartásra!

Sára Biró answered 11 év ago

 Sziasztok! Azért érdemes belenézni a labor leletekbe és rákérdezni,hogy mi is az a csillag,mert gyakran tapasztaljuk, hogy már 8-10 évvel korábbi labor vizsgálaton magasak voltak a vércukor értékek. A múlt héten olyan is volt , hogy már 5 éve nagyon alacsony volt a GFR érték :-(((-vesefunkció.

Árvai István answered 11 év ago

Ha rosszat tettem a bejegyzésemmel, akkor elnézést kérek! Sem jaskót, sem más fórumlakót nem akartam bántani. Csak a tapasztalatomat írtam le.

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves István ez nem sértő,mert sokszor olyan is van, sőt az a több amit te említesz :-(,de azért nézzétek meg a leletet!

jaskó answered 11 év ago

István! Semmi rosszat nem írtál! Sőt!! Lényeges a figyelemfelhívás, hogy helyén kezeljük a dolgokat. És te pontosan ezt tetted! Köszönöm!

Pityu answered 11 év ago

Nagyon jónak találtam a linkben leírtakat. Azokat a kimutatás, felsorolás fölött olvasható bevezetőben leírtak alkalmazásával kell értelmezni, értékelni. Úgy aztán minden gondolatunk "a helyén" van. Köszönet, hogy menthettem.