Hosszútávon milyen hatással van a szervezetre a rendszeres testmozgás?

KérdésekHosszútávon milyen hatással van a szervezetre a rendszeres testmozgás?
Anett kérdezte ennyi ideje: 14 év
18 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago

 A fizikai tevékenység még testsúlycsökkentés nélkül is akár 50%-al mérsékli a magas  inzulinszintet. Kalóriamegvonással együtt alkalmazva fokozza az alapanyagcserét,ezzel segíti a testsúly csökkentését,kedvezően hat a vérzsírértékre, a szív-ér rendszerre.A fizikai aktivitás megelőzi,illetve késlelteti a cukorbetegség kialakulását,kedvező hatású a vérnyomásra,csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát! A hét minden napján törekedni kell legalább 30 perces mozgásra.

Lajos Máté answered 13 év ago

 A rendszeres mozgás,főleg annak aki ülő munkát végez elengedhetetlen. Aki fizikai munkát végez annak a sétálás lazitás képpen is jót tesz! Nem jó ha mindig autóval megyünk mindenhova!

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Anett! E jó kérdés a mindennapok része lett! Most a rendelőben szervezzük a gyógytornát és sajnos még nagyon kevés a jelentkező,pedig olyan lelkesek a gyógytornász lányok! Zenét kapcsolnak,jó a hangulat! Remélem nem csak az én rábeszélésemre fognak tornászni,hanem önkéntes jelentkezők is lesznek! Ha naponta megjelenő betegek 10 %-a tornászna akkor nem férnének be a tornaterembe, és sokkal kevesebb beteg fordulna meg a későbbiek folyamán  szakrendelőkben !

Krisztina Kiss answered 13 év ago

AZ EGÉSZSÉGÜNK LEGJOBB KARBANTARTÓJA A RENDSZERES MOZGÁS…ITT A TAVASZ TESÉK  LEVEGÖN SOKAT KINT SÉTÁLNI…..

Tri-Ton answered 13 év ago

Én megfordítom a dolgot !  Azt modják ,, ép testben ép lélek,, ez így igaz is. Viszont, ha ép a lélek, ami a testet vezérli, akkor ép lesz a test is. Praktice: úgy élj, hogy vidám és ép legyen a lelked, akkor ép és egészséges lesz a tested is !!!!!

Sára Biró answered 11 év ago

Ki,milyen mozgást végez mostanában? Amiért tél van azért kell mozogni.:-)

Halász Gabriella answered 11 év ago

Olvastam Sára egy évvel ezelőtti bejegyzését, hogy gyógytornát szerveznek.

Sajnos nálunk ilyen nem jut eszébe senkinek, legalábbis nem tudok róla.
Esetleg a reumás szakrendelésen… de az más dolog ugye.

Pedig én is szívesen elmennék, ha épp engedi az ízületi fájdalmam.

Én most megint!!! 🙂 tornázom…:-) Ma nem sokat, csak 15 percet, mert nagyon nem éreztem jól magam az influenza szerű valamimmel, de az jól esett, és utána jobban is éreztem magam….. legalábbis  lelkileg biztos! 🙂

Én csak amolyan "iskolai" gyakorlatokat végzek, meg ami úgy gondolom, hogy jó lesz…Próbálom a combizmaimat egy kicsit erősíteni, mert elég "gagyik"! 🙂

(fejkörzés, karkörzés, oldalsó melltartás, oldalsó középtartás, derékre tet kézzel nyújtózás, lábemelés, egy helyben járás, , csukló körzés,  vállkörzés, fekve lábemelés -néha nem megy! :-(, oldalsó lábemelés… előre, hátra…stb,. :-))

Pityu answered 11 év ago

Nemrég jártama háziorvosomnál. Téma lett a téli mozgáshiány is, többek között szóba került egy mozgásforma, az uszás. Utánna néztem a lehetőségeimnek: napi 700.- Ft egy kétórás uszójegy, ki fogom próbálni. (Ha már nem lehet havatlapátolni)

Sára Biró answered 11 év ago

 Pityu jó ötletnek tartom:-)))
 Kapuváron télen hol lehet úszni? Úgy tudom csak gyerek medence van, netán bővült és nem is tudunk róla?