Honnan lehet megtudni,ha a pajzsmirigy rosszul működik?

KérdésekHonnan lehet megtudni,ha a pajzsmirigy rosszul működik?
Ati42 kérdezte ennyi ideje: 13 év
22 Válasz
Best Answer
Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 A pajzsmirigy elváltozásai számos tünet kialakulásában játszhatnak szerepet. Attól függően, hogy alul-, vagy túlműködés alakul ki jelentkezhet hízás, aluszékonyság, fázékonyság, vagy épp felgyorsult beszéd és gondolkodás, hasmenés, izzadás,dülledt szemek,ha alul müködik a pajzsmirigy akkor pedig fogyás!  A nyakon kisebb dudor( azaz göb, ami nőhet ha nincs kezelve a betegség) jelentkezik emiatt köhögés ami elég sokxor előfordul,rekedtes hang,a lépcsökön való közlekedés ilyenkor katasztrófális,alig kap az ember levegőt többxör meg kell állni!!Endrokrinológushoz kell fordulni ha valaki ilyesmit észrevesz magán ,igen rossz betegség azt tudom:-(

Marika answered 12 év ago

Zsuzsa !! Ez tévedés nem veszik ki az egész pajzsmirigyet ( legalább is nekem )  csak meg csonkolják mert a pajzsmirigy a szervezetünk hőszabályozója és a hormonok amit termel , nagyon fontosak !!Minden betegség komoly és minden embernek a saját betegsége a legnagyobb . Nekem szerencsém volt , mert ez a főorvos úr aki engem műtött Ő specialista volt a pajzsmirigy műtétekben !! Sajnos már nem él és az Ő fia aki szintén sebész főorvos volt a Komáromi kórházban már nyugdíjas!!!!! Ilyen öreg az én történetem !!!

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

  Nah hogy tisztán lássunk,azért én most elővettem a pajzsmirigy operációm lkórházi záróját!! Nekem 2005.augusztus 8.-án,teljes pajzsmirigy kiirtást végeztek:-( folytatásként napi 1-szem L-Thyroxin szedését javasolták!! Amit azóta is szedek, úgy hogy hogy sajna,nekem nincs pajzsmirigyem :-(!!Egyébként ezt tudtam is!!!