Honnan lehet megtudni,ha a pajzsmirigy rosszul működik?

KérdésekHonnan lehet megtudni,ha a pajzsmirigy rosszul működik?
Ati42 kérdezte ennyi ideje: 13 év
22 Válasz
Best Answer
Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 A pajzsmirigy elváltozásai számos tünet kialakulásában játszhatnak szerepet. Attól függően, hogy alul-, vagy túlműködés alakul ki jelentkezhet hízás, aluszékonyság, fázékonyság, vagy épp felgyorsult beszéd és gondolkodás, hasmenés, izzadás,dülledt szemek,ha alul müködik a pajzsmirigy akkor pedig fogyás!  A nyakon kisebb dudor( azaz göb, ami nőhet ha nincs kezelve a betegség) jelentkezik emiatt köhögés ami elég sokxor előfordul,rekedtes hang,a lépcsökön való közlekedés ilyenkor katasztrófális,alig kap az ember levegőt többxör meg kell állni!!Endrokrinológushoz kell fordulni ha valaki ilyesmit észrevesz magán ,igen rossz betegség azt tudom:-(

Ati42 answered 13 év ago

 Köszönöm a sok hozzászólást és segítséget. nekem most 50 micogram Letroxot kell szednem,2 hónap múlva ismét ellenőrzik a hormon szintet. Sajnos a cukorbetegség és a pajzsmirigy hormon működési zavar is összefügg egymással. Gyakrabban kell mérnem a vércukromat is.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 A pajzsmirigybetegség rossz és alattomos betegség,nem beszélve arról h a társbetegségeket is hozza magával!!Elegem van belőle nagyon !!!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

ANYUKÁMAT MÁR 2 SZER MÜTÖTÉK  MERT CISZTÁS GÖBÖK VOLTAK BENT NEKI . ÉS KIDERÜLT ,HOGY A HUGOMNAK IS MÁR VAN. IGAZ MÉG 1.5 CM  DE MÁR VAN. 

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Sziia Krisztina,hidd el nagyon sajnálom őket,nekem is göböm volt 2005-ben-operáltak kiirtottak mindent mármint a pajzsmirigyem,azt mondták operáció után jobb lesz,hát nem is tudom? Szerintem nem annyira  jobb, sosem gondoltam volna h ilyen problemás egy betegség! 

Sára Biró answered 13 év ago

 De Zsuzsika ,ha nem operáltak volna meg akkor lehet komolyabb problémát okozott volna.
Biztos,hogy komoly betegség és jönnek mellé a társbetegségek.

Katalin Nagy answered 13 év ago

Nekem a súlyom csökkent és a vércukor értékeim is rendeződtek kezd a pajzsmirigy müködésem javulni, a Letrox mellett jó lett a TSH-m. Úgy hogy kitartás,meglátjátok rendeződnek a dolgok,ha lassan is.  

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Hát igazad van Sárika egyébként én L-thyroxint szedek napi 1-et nekem is jók a TSH,és FT-4 véreredményeim   mindig!!Ez az ami érdekes, minden jó de mégis van valami ami aggasztó!

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Nem tudom észrevettétek e- a TV-ben mintha többet foglalkoznának a pajzsmirigybetegséggel,persze erre irányuló műsorokban!! Nagyon sok pajzsmirigybeteg van,szerintem komolybetegség ez is,megtudja bontani a dolgokat a szervezetbe,szeretnék róla még többet hallani esetleg lenne az oldalon ollan aki beteg a pajzsmirigyével? Netán műtötték is?

Marika answered 12 év ago

Kedves mindnyájan !! Én is átestem egy elég komoly göbös pajzsmirigy műtéten még 1970-ben . Kettő darab tyúktojás nagyságú ,de lapos göböt operáltak ki illetve megcsonkolták a pajzsmirigyemet én azóta nem szedek gyógyszert és az eredményeim mindig normál értékek . Nekem öt éves korom óta volt probléma a működésével és szedették velem a jód tablettákat illetve cseppeket . Emlékszem amikor megműtöttek és a főorvos úr azt mondta : úristen !! nem is gondoltam volna , hogy ez ekkora !! Talán abban is lehet valami , hogy családon belül többen is betegek , de inkább a víz jódtartalmát tartották a bajok okozójának akkoriban .

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Igen Marikám akkortájban a viz jódtartalmat okozták a hogy valaki pajzsmirigybeteg lett!!Amikor 2010-ben aPszichiátrián voltam gyógyszerbeállitáson,volt egy szobatársam aki 59-éves volt!  (pánikbeteg) !Neki 27-éves korában kivették az összes pajzsmirigyét( ahogy nekünk) !Aztán évekkel később valahogy visszakerült ahhoz az Orvoshoz aki annó operálta,elmesélte a Gitta( mert igy hivták a hölgyet ) ránézett az Orvos és azt mondta neki ",MAGA MÉG ÉL"-mondja neki a Gitta MÉRT NE ÉLNÉK? -amikor elmesélte ezt nekünk  én úgy megijedtem !!De hogy ezt miért kérdezte az Orvos ezt, a hölgy se tudta!! Én úgy gondolom hogy a pajzsmirigybetegség is komoly betegség!!