Hol lehet vércukor naplót venni!

KérdésekHol lehet vércukor naplót venni!
Géza Horváth kérdezte ennyi ideje: 12 év

"Kezelési napló inzulinnal kezelt betegek számára"(vércukor napló) hol lehet venni!Sem a gyógyszertárakban sem az Egészségügyi felszerelések boltjában nem kapható!

22 Válasz
Cristina answered 11 év ago

Köszönöm, tegnap találtam az oldalra. Nekem is az a gyanúm, hogy elfelejthetett végül adni. Én meg nem mondtam, mert nekem is kiment a fejemből. Csak most betelik 3 nap múlva. Kiskunmajsán lakom. Füzetem van sok, mivel a fiam ősszel kisiskolás lesz, de ha most elkezdek egy füzetet, és következő alkalommal kapok, akkor kidobtam egy füzetet. Június végén megyek legközelebb. 2 havonta mindig behívnak. 

Cristina answered 11 év ago

 Lehet csinálok egy táblázatot, oda vezetem, és az 1 hónap eredményeit kinyomtatom, beletűzöm a naplóba, és úgy viszem el. Ugye nem hülye ötlet?

rgyorgy answered 11 év ago

Szia Cristina!
Jó ötletnek tartom ha készítesz táblázatot.Én is így dolgozom fel a vc adataimat,  a gondozóban is, és a háziorvos is elfogadja.Egész éves a táblázatom, ha kell azt az időszakot nyomtatom ki ami éppen kell. Rengeteg hasznos funkcióval lehet bővíteni ha szükséges. Én az alacsony és magas vc értékeket különböző színnel jelölöm.
Egy idő után a színes jelölések térképszerűen jelennek meg a táblázatban.Jól kiolvasható mikor voltak problémás cukraim, és mikorra várható, hogy módosítani kell az inzulin adagon ha a kívánt értékek között akarom tartani a cukrom.

Cristina answered 11 év ago

 Én havi táblázatot készítettem, hasonlóan a gondozási naplóval. Más nem, ha nem kapok továbbra sem naplót, akkor van lefűző mappám és lefűzöm bele. Több év mérése el fog akkor férni így. 

rgyorgy answered 11 év ago

Ezek szerint ügyesen megtudod oldani a problémát.

Sára Biró answered 11 év ago

 Üdv.kedves Cristina . Várjuk a jó tapasztalatokat, ötleteket!
György egy ilyen táblázatot mellékelve elküldenél?
Érdekesség 🙁 Tudjátok,hogy a 4,4-es vércukor értéknél 22,5%-al magasabb a szív és érrendszeri szövődmény, a 4,5-5,4-es vérc. értéknél már csak 6.8 %. Vizsgálatok történtek ezzel kapcsolatosan.

rgyorgy answered 11 év ago

Sárika elküldeném a táblázatot, de nincs meg a címed. Hova küldjem?

Sára Biró answered 11 év ago

 György úgy gondoltam , hogy ide:-) Nem lehet? e-mail: birosari@citromail.hu

rgyorgy answered 11 év ago

Sárika ide táblázatot nem tudtam eddig beilleszteni, de jó lenne ha lehetne. Levél mellékletként elküldöm.

rgyorgy answered 11 év ago

Tegnap kaptam egy elérhetőséget egészségügyi elektronikus napló vezetéséhez.Naplózni lehet benne a mért vércukrot, vérnyomást, szedett gyógyszereket, testsúlyt.
Elérhetősége:
http://www.egeszsegnaplo.hu/