Hogyan védekezzünk a kánikulában????

KérdésekHogyan védekezzünk a kánikulában????
Vigh Eniko kérdezte ennyi ideje: 13 év

Nem birom a meleget!Hogy lehet igy elni?Hogy lehet kijarni a hazbol?Alig van junius es 38 fok van ma is!Egyszeruen nem birok kimenni!A mai nap elvegzett tornam sem a szabadban tortent mindt ahogy az tortenni szokott hanem otthon de ne tudjatok meg milyen nehez volt!Ereztem a szivem felszorul a torkomban nem kapok levegot,egyszeruen ereztem megdoglok!De csinaltam,marha nagy ambicioval!Ratok gondoltam amikor  a  zuhanyzoban voltam,hogy bar irto nehez es faraszto a napi torna orak de nincs annal jobb erzes amikor vege,beallsz a zuhanyzoba es a huvos langyos viz vegig csordul a kiforosodott testen!Eszembe jutott valami!Igen,ahoz hogy foggyunk a testunknek felkell forrosodnia,a tets homersekletnek hiszen igy megno az oxigen igenye es oxigen hatasara a zsirok olvadnak,elegnek ha fogyni kivanunk!Szoval megeri,faraszto,de ambicio kell hozza!

6 Válasz
Best Answer
mimi xd answered 13 év ago

 Ez nagyon aktuális kérdés. Télen a hidegtől,de ilyenkor a kánikulától rettegünk. Igaz egy cukorbetgnek fokozottan kell erre figyelni.
Enikő hol volt 38 fok? Az rengeteg!

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Enikő! Na látod ilyen apró örömök szükségesek az élethez,sok apró öröm segít abbah hogy jobb kedvünk legyen!:-)

Tippek kánikulára:
Gyermeket és állatot még rövid időre se hagyjunk a gépkocsiba bezárva.
A nagy melegben hűtsük magunkat és megfelelően pótoljuk az izzadással elveszített folyadékot és sót. Kirándulásra, utazásra mindig vigyünk magunkkal folyadékot!Különösen vigyázzanak egészségükre kánikula idején az idősek, szív-, vese-, máj- és cukorbetegségben szenvedők.
Ügyeljünk a gyermekekre, a kórházakban, időseket ellátó intézményekben gondozottakra – ők fokozottan érzékenyek a meleg és a napsugárzás hatására.
A nagy melegben korlátozzuk a fizikai aktivitást, 11 és 15 óra között lehetőleg tartózkodjunk árnyékban, hűvös helyen.
A napon hagyott gépjárművek igen gyorsan felmelegedhetnek, ezért ajánlott utazás előtt alaposan átszellőztetni az utasteret.
 A meleg gépjárműben való utazás rosszulléthez, akár ájuláshoz is vezethet, így fokozott a balesetveszély.
Mérjük gyakrabban a vérnyomást és a vércukorértéket.

Zsóka answered 13 év ago

Én is csak azt tudom tanácsolni amit a Sárika írt. Kevesebb nehéz gyakorlatot és fizikai munkát végezzünk, vagy lassabb ütemben, mert a meleg is eléggé megterheli a szervezetet, igyunk minél több folyadékot , és kerüljük a nehéz ételeket. Együnk inkább salátákat és sok gyümölcsöt!!

Zsóka answered 13 év ago

Azt elfelejtettem, hogy a szük tapadós ruházatot is cseréljük fel lenge szellős dolgokra, és soha ne menjünk a tűző napra  úgy, hogy a fejünket nem védjük egy szalma kalappal, vagy kendővel nehogy napszúrást kapjunk, és bárhová megyünk egy kis üveg víz mindig legyen a táskánkba.

etelka1964 answered 13 év ago

Bizony mennyire fontos odafigyelni,hogy pamut alsóneműt használjunk,és a Zsóka amit említ vigyázzunk a szűk tapadós ruhákra.

Vigh Eniko answered 13 év ago

Dragaim!

Ezek szerint akkor az veszleyes amit en itt magass vernyomassal es pajzsmirigyel;egtelenseggel teszek hogy naponta 2x 45  percet kemenyen edzem???
De annyira felek az elhizastol,muszaly csinaalnom de valoban megfulladok!A hidegben nagyon jol erzem magam amugy is olyan fekvesu varosban elek amelyet teljesen erdok zoldovezet,hegyek vesznek korul!Istenia levego,meg igy ezekben akanikulakban is estenkent 23 ora utan csodalatos levego van ezert aztan ejszakakikg fennt ullok es levegozom!
Igen draga Mimikem,ma is 38 fok volt a delelotti orakban de most mar 42 mernek az arnyekban!Ez orulet!
Vigyazzatok egesszegetekre,en is megprobalok de en annyira szedulok hogy sokszor elindulni sem merek,bepanikolom e snem veletlen!Ha szedulok,es nem latok jol,meg gyenge vagyok es az aallando magass testhomersekletem hat nem birom !Naponta 5-6 szor is zuhanyzom tetotol talpig de ez sem amegoldas csak atmenetileg!A gyumolcs evesrol annyit hogy nem tudom hogy vagytok de nekem allando epeomlesem van igy sajnos sok gyumolcs es zoldseget nem birok megenni,neha meg fozve is megart!Nektek van epebantalmatok???Mert apajzsmirigybetegsegem miatt nekem,van allando hasmenesem es hanyigerem,vagy eppen epeomlesem is!Sokszor azt is tapasztaltam hogy ha stresszes helyzetbe kerulok azonnal epeomlesem lessz!Ezt nem tudom hogyan kezelni!
Na jo dragaim,hagylak benneteket koszonom draga Sarika jo tanacsaid szerintem nagyon hasznosak mindneki szamara!Puszillaka benneteket!Eniko