Hogyan tudom megkülönböztetni, melyik a valódi teljes kiőrlésű kenyér és melyik a „hamisítvány”?

KérdésekHogyan tudom megkülönböztetni, melyik a valódi teljes kiőrlésű kenyér és melyik a „hamisítvány”?
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Meg kell nézni a kenyér vágási felültét. Ha látjátok a kenyér tésztájában az apró rostdarabkákat, az jót jelent, valamint a kenyér tömörsége is jó jel. A felfújt kenyerek ritkán valódiak, ellenben a tömör tapintatú termékek nagy valószínűséggel igazi rostokat tartalmaznak.
Figyelitek ti ezeket?

15 Válasz
Best Answer
katalin answered 12 év ago

Én ezt ugy szoktam ellenörizni hogy evés után  mérek az uj kenyérnél ha teljes kiörlésü nem emeli ugy a vércukrot.

stewes answered 12 év ago

Azt mondják, ha valaki szereti a jó ételeket, és tiszteletben tartja a törvényeket, ne nézze meg, hogyan készül. 🙂
A teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér kicsit  olyan, mintha aranytömböt tartanál a kezedben, csak nem csillog. A csekélyke méretéhez képest meglehetősen súlyos és tömör. Néhányszor próbálkoztam ilyen kenyér fogyasztásával, de nem sikerült megkedvelnem.

Sára Biró answered 12 év ago

 Stewes a rozskenyeret próbáltad? Az nagyon finom. 
Ma az egyik pékségben azon fáradoztam,hogy jó teljes kiőrlésűt vegyek,nem volt könnyű mert a kenyerek túl lazák voltak!! A diabetikus kenyérben úgy emlékszem E 421 ?? volt.Az E 4 az biztos!

katalin answered 12 év ago

Én igazán finom teljeskiörlésü kenyeret vitnyéden veszek.

kezdocukor answered 12 év ago

 Érdemes odafigyelni,mert én is vettem egy alacsony szénhidrát tartalmú kenyeret és amikor hazavittem tele volt egy sereg tartósítószerrel!!

Mária Miklós answered 12 év ago

Mindig megnézem az  összetevőket minden terméknél. Kenyérnél is.   Volt amikor azt hittem, hogy  nicsak milyen szép rozskenyér, és kiderült, hogy maláta volt benne.  Nagyon figyelek…ha ciki másnak ha nem, azt hisz amit akar, én megnézem:-)
Üdv. Mindenkinek