Meg kell nézni a kenyér vágási felültét. Ha látjátok a kenyér tésztájában az apró rostdarabkákat, az jót jelent, valamint a kenyér tömörsége is jó jel. A felfújt kenyerek ritkán valódiak, ellenben a tömör tapintatú termékek nagy valószínűséggel igazi rostokat tartalmaznak.
Figyelitek ti ezeket?
Én ezt ugy szoktam ellenörizni hogy evés után mérek az uj kenyérnél ha teljes kiörlésü nem emeli ugy a vércukrot.
Azt mondják, ha valaki szereti a jó ételeket, és tiszteletben tartja a törvényeket, ne nézze meg, hogyan készül. 🙂
A teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér kicsit olyan, mintha aranytömböt tartanál a kezedben, csak nem csillog. A csekélyke méretéhez képest meglehetősen súlyos és tömör. Néhányszor próbálkoztam ilyen kenyér fogyasztásával, de nem sikerült megkedvelnem.
Stewes a rozskenyeret próbáltad? Az nagyon finom.
Ma az egyik pékségben azon fáradoztam,hogy jó teljes kiőrlésűt vegyek,nem volt könnyű mert a kenyerek túl lazák voltak!! A diabetikus kenyérben úgy emlékszem E 421 ?? volt.Az E 4 az biztos!
Érdemes odafigyelni,mert én is vettem egy alacsony szénhidrát tartalmú kenyeret és amikor hazavittem tele volt egy sereg tartósítószerrel!!
Mindig megnézem az összetevőket minden terméknél. Kenyérnél is. Volt amikor azt hittem, hogy nicsak milyen szép rozskenyér, és kiderült, hogy maláta volt benne. Nagyon figyelek…ha ciki másnak ha nem, azt hisz amit akar, én megnézem:-)
Üdv. Mindenkinek