Hogyan tudom megkülönböztetni, melyik a valódi teljes kiőrlésű kenyér és melyik a „hamisítvány”?

KérdésekHogyan tudom megkülönböztetni, melyik a valódi teljes kiőrlésű kenyér és melyik a „hamisítvány”?
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Meg kell nézni a kenyér vágási felültét. Ha látjátok a kenyér tésztájában az apró rostdarabkákat, az jót jelent, valamint a kenyér tömörsége is jó jel. A felfújt kenyerek ritkán valódiak, ellenben a tömör tapintatú termékek nagy valószínűséggel igazi rostokat tartalmaznak.
Figyelitek ti ezeket?

15 Válasz
Best Answer
katalin answered 13 év ago

Én ezt ugy szoktam ellenörizni hogy evés után  mérek az uj kenyérnél ha teljes kiörlésü nem emeli ugy a vércukrot.

Sára Biró answered 13 év ago

 Ejha Kati ez nagyon ügyes. 🙂 🙂 És a fehér mennyire emeli a vércukrodat?

katalin answered 13 év ago

Számomra a fehér kenyér tabu mivel nagyon megemeli pedig néha olyan guszta azért néha egy kiflit eszek de kenyeret soha.

Sára Biró answered 13 év ago

A kifli evése után nem mértél?
Azt esetleg kipróbálhatnád,hogy amikor nagyon szeretnél kiflit enni egyél vele paradicsomot ,vagy uborkát ami elhúzza a felszívódást,hátha nem emeli meg olyan gyorsan a vércukor értéked.

katalin answered 13 év ago

1 vékony kifli belefér a megszokott inzulinnal de nem olyan laktato mint a teljes kiörlésü kenyér és mivel már mondtad ezt a zöldséges dolgot  alkalmazom is.

Zsóka answered 13 év ago

Ha kiflit vagy zsemlét eszem én is mindig fogyasztok hozzá, valami zöldséget paprika ,paradicsom ,retek saláta.Jobban laktat is.

Mária Balázs answered 13 év ago

 Én mindegyre belebotlok egy-egy barnára festett kenyérbe ,és ha tasakban van érdemes elolvasni mert annyi tartósítőszer van bennük. Érdemes ezekre odafigyelni,igaz apró betűkkel írják! 

stewes answered 13 év ago

Régebben a kockázatokésmellékhatásoktekintetébent úgy elhadarták, hogy ember fia azt meg nem értette. Később rendeletet vagy törvényt hoztak rá, hogy érthetően kell mondani. Az összetétel betűméretét is szabályozni kellene, és a felületet is, amin szerepel. Nem ritkán találkozom olyannal, amikor nagyítóval sem tudom elolvasni, mert nem csak pici a betű, hanem hullámos is a felület.
A dátumokat is ideje lenne kötelezően a magyar rend szerint írni. Nagyon nem mindegy, hogy 6.10.2011. az május 10 vagy október 6.

Sára Biró answered 13 év ago

 Nem is tudtam,hogy szabályozták a kockázatok és mellékhatások eldarálást,de ahogy mondod valóban mostanában nem hangzik el a "hadarás". Nagyon nehéz elolvasni az összetevőket. Igaz nem a kérdésre tartozik,de a zöldséges pultnál mindig arra gondolok,milyen jó lenne ha lenne egy készülékem és bevizsgálnám mit is tartalmaznak a "kedvenceim"!!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

Hát SÁri lehet néha jobb hanem tudjuk. Mert soha többet nem ennénk meg…