Hogyan tudjon egy cukorbeteg eligazodni a vásárláskor, mi az ami hasznos ,egészséges stb… Diabetikus termék vásárlására buzdítsuk ?

KérdésekHogyan tudjon egy cukorbeteg eligazodni a vásárláskor, mi az ami hasznos ,egészséges stb… Diabetikus termék vásárlására buzdítsuk ?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Mi a véleményetek? Ti hogyan vásároltok?
Lehetne tanácsot adni egymásnak!

4 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Nincs vélemény? Tanács?

Vigh Eniko answered 12 év ago

Draga Sarika!

Miert nem hasznalhato cukor a cukor potlok helyett?A potlok rakkeltoek,nem vagyok hive a mu dolgoknak eek szintetikus anyagok sokaknak meg infartust is csinalhatnak!KERLEK segits ebben,mi lenne a legjobb edesitokent mert nem vagyok a hive ezeknek a szaroknak es szeretnem megelozni a cukorbajt!Elore is koszonom valaszod!

katalin answered 12 év ago

Én azt mondanám a diabetikus termékeket mellözzük ha néha veszünk is sürün ne itt az édességre gondolok.Természetesen lekvár vagy ilyesminél erre van szükségünk.Amugy szerintem vásároljunk ugy mint más legfeljebb fehérliszt helyett vagy mellett keverve teljes kiörlésü liszt sovány husok de igazán ha figyelünk és tartjuk a mértéket nem kell más életet élni.

Sára Biró answered 12 év ago

 Enikő Drága! Igazad van, hogy nem jó a sok édesítőszer, viszont akkora mennyiséget nem fogyaszthatunk abból, hogy rákkeltő  legyen.
 A finomított hagyományos kristálycukor sem egészséges, ez cukorbetegnek egyáltalán nem ajánlott, mert hirtelen megemeli a vércukrot.
Enikő vannak jó édesítőszírek ( én pl. a Canderelt, a Sussinat szeretem), a gyümölcscukrok-ezek tényleg  sok embernek puffadást okoznak, viszont lassabban emelik a vércukrot,de be kell számolni a napi CH mennyiségbe!!
A nyírfacukor is jó(igaz nagyon drága) ,  mivel Te még nem vagy cukorbeteg azért alkalmanként használhatsz cukrot,ha idegenkedsz az édesítőszerektől. Viszont a diabetikus termékek fogyasztását nem javasolom, házilag is lehet egészséges "édességet" készíteni 🙂 és az nem olyan drága. Sok embernek csapda a diabetikus termék, mert azt gondolják,hogy abból nyugodtan lehet enni bármennyit.

Valami tapasztalat,ötlet??!!