Hogyan fedezték fel nálatok,hogy cukorbetegek vagytok ? Véletlenszerűen,vagy szűrővizsgálaton?

KérdésekHogyan fedezték fel nálatok,hogy cukorbetegek vagytok ? Véletlenszerűen,vagy szűrővizsgálaton?
9 Válasz
Zsuzsanna Német answered 14 év ago
Zsuzsanna Német answered 14 év ago

Ez év áprilisában furcsa érzések lettek a lábujjaimban,nem tulajdonitottam neki fontosságot!Van 2 alapbetegségem de nem voltam cukorbeteg! A mult héten orvosom beutalt a kórházba infuzios kezelésre keringési problémával .A befekvés elött kellett vérvétel ,fura lett a cukoreredményem 8,6!Elkezdtek vizsgálni,diagnozis"Metabolikus Szindroma "diabet -2 cukorbetegség"meglepődtem,a  kórházban kaptam egy LYRICA nevü gyógyxert lábzsibbadásra,a gyógyxer tökéletes már van érezhetö változás! Soha nem hittem volna h cukorbeteg leszek,de lssan kialakult-( Most már eszerint élek ,sok mozgás kaloriaszegény ételek nem könnyü!Ha valami furát észrevesztek magatokon forduljatok orvashoz !

katalin answered 14 év ago

ÉN BEGÖRCSÖLTEM MINTHA VAKBELEM LETT VOLNA DE KIDERÜLT HOGY AVESÉM GÖRCSÖL ACUKOR BETEGSÉGTÖL

Mária Balázs answered 14 év ago

Nekem úgy fedezték fel,hogy  cukorbeteg vagyok,hogy a lábamon volt egy seb,mely 2-3 hónapig  nem akart begyógyulni és elküldtek végül laborba,akkor már 14 volt a cukrom!

Zsóka answered 14 év ago

Mindig fáradt voltam sok vizet  ittam , kis pöttyök jöttek a kezemre.A családban volt cukorbeteg több is így mindjárt küldtek a laborba ami kimutatta a hajlamot a cukor betegségre, de diétával kivédtem. Sajnos aztán megszűnt a munkahelyem , és elmentem több műszakba dolgozni és a rendszertelen életmód, annyit rontott, az egészségemen,  hogy először 2-es aztán már sajnos 1-es tipusú cukorbeteg lettem.

Violetta Varga answered 14 év ago

 Nekem a börgyogyaszom fedezte fel…kiszaradt és felrepedezett a kezeimen a bör…sokat ittam,nagyon kivantam a vizet,állando szomojusag erzetem volt….faradékony voltam…lábujj mutétemnél nehezzen gyogyult a sebem..börgyogyaszom elkuldött vérvételre aakkor mar 15 volt a cukrom…majd háziorvos és diabetologia…!!

Julcsi answered 14 év ago

Második terhességem alatt lettem cukorbeteg. Saját magam jöttem rá, a szemérmestestem viszketéséből. Az orvoshoz már vizelet vizsgálatot kérni mentem. Beigazolódott sajnos a cukorbetegség.

Erzsi answered 14 év ago

Véletlenszerűen, műtét előtti laborvizsgálat alkalmával./13 volt/Semmilyen előjele nem volt, remekül éreztem magam!!!!

Margit Szatmári answered 14 év ago

Nálam a házi orvosom vette rajtam észre. Vizsgálat közbe nagyon le izzadtam.