Hogyan csökkentsük a testsúlyunkat?

KérdésekHogyan csökkentsük a testsúlyunkat?
mimi xd kérdezte ennyi ideje: 14 év

7 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago

Újabban a hosszú távú fogyókúra program került előtérbe,mely lehet 6 hónapos,de több évig is tarthat a testsúlyfeleslegtől függően.
A szervezet energia igényéhez képest 500-600 kalóriás megszorítást alkalmaz.Összeállításában a kiegyensúlyozott egészséges étrend szempontjait kell figyelembe venni.Egyénre szabott rendszeres mozgással kell kiegészíteni.Napi 3 főétkezés és közti étkezést kell beiktatni.Sok gyümölcsöt,zöldséget,rostos gabonaterméket,főzeléket,salátát fogyasszunk.Kerüljük a luxus energiák beivitelét cukor,méz,ételkészítéskor használt zsiradékot.
Cél az egészséges táplálkozási és életmódbeli szokások kialakítása ,mellyel a visszahízás kockázata csökkenthető!

Zsóka answered 14 év ago

Fogyasszunk sok zöldséget , gyümölcsöt, teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket!! Naponta legalább fél órát mozogjunk intenzíven ! / torna , séta, szobakerékpározás,  stb./

Imre Molnar answered 14 év ago

Az 500-600 kalória vonatkozik egy nehéz fiziki munkát végző férfira,és egy ülő munkát végző nőre is?
Mert ahogy én tudom pl az első esetben lehet a napi kalóriaigény 4, vagy akár 5000 kcal is. Míg a másodiknál 1000-1500 is.

Sára Biró answered 14 év ago

 A szervezet energia igényéhez képest 500-600 kalóriás megszorítás, nem a napi össz energiabevitel, hanem 500-600 kalóriás csökkentést jelent.

Katalin Nagy answered 14 év ago

 Nekem sikerült 6 kg-t fogyni az energiabevitel csökkentésével és a rendszeres mozgással!!

Ati42 answered 14 év ago

 A rendszeres testmozgás én pl.kerékpárral megyek napi 1-2 órát,csökkentettem a zsír bevitelét,sok zöldséget eszem eddig 5 kg-t fogytam!

matildxd answered 13 év ago

 Az ünnepek után időszerű a testsúlycsökkentés! Nehéz leadni a felvett kilókat,főleg ilyenkor télen kevesebb idő van a mozgásra!