Hogyan csökkenthető a szívbetegség és a stroke kockázata?

KérdésekHogyan csökkenthető a szívbetegség és a stroke kockázata?
elekes andras kérdezte ennyi ideje: 14 év
6 Válasz
Best Answer
Zsuzsanna Német answered 14 év ago

 Tempos napi  sétákkal megelözhető stroke,könnyebb testmozgásokkal pedig csökkenthetők a szivbetegségek kockázata! Sajnos a nöknél  menopauza  növeli a szivbetegségek és a stroke kockázatát!

Sára Biró answered 14 év ago
  • A cukorbetegnél a dohányzás halmozott kockázati tényezőt jelent,növeli a szívroham,a stroke /szélütés/, a daganatos megbetegedések,tüdőbetegség kockázatát!
  • A fizikai aktivitás még testsúlycsökkenés nélkül is javítja  a szív,és érrendszeri betegség kockázatát,kalóriamegvonással párosítva csökkenti a testsúlyt,ami kedvezően befolyásolja az anyagcserét,csökkenti a szív-érrendszeri halálozást!Fontos a vérnyomás kezelése,a se. cholesterin szint, a vércukor rendezése!
  • Rendszeresen fogyasszon a cukorbeteg gyümölcsöt-a szénhidráttartalom beszámolásával- napi 3-4 részre elosztva,magas rosttartalmú kenyeret.Minél kisebb energiatartalmú étrendre szorul a cukorbeteg annál inkább javasolható a szénhidrátok felvétele zöldségek,főzelékek és gyümölcsök formájában.A száraz hüvelyesek nagyon alacsony glycaemiás  ondexük miatt a legelőnyösebben használható élelmiszerek közé tartoznak. 
MariMarton answered 14 év ago

 A sok mindennapi stressz megemeli a vércukrot, a vérnyomást,állandóan ki vagyunk téve a veszélynek!

Nyaszi answered 14 év ago

 Fontos az életvitel :  kellő mozgás,  étkezés és természetes nem utolsóként a dohányzás
 mellőzése.

etelka1964 answered 13 év ago

 Odafigyeléssel,rendszeres testmozgással ,egészséges táplálkozással,a ukorbeteg menjen orvosi ellenőrzésre és ne hanyagolja el a betegségét!

kezdocukor answered 13 év ago

 Valóban nagyon fontos az orvosi ellenőrzés a rendszeres vérnyomás mérés.Fontos,hogy időnként labor vizsgálatra is elmenjünk!