Hogyan csökkenthető a stressz?

KérdésekHogyan csökkenthető a stressz?
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Lehetőleg ki kell egy kicsit kapcsolódni,és ha van mód a kiváltó okot megszüntetni.Ez utóbbi szerintem sokszor nehéz ezért a jó kis sport ,zenehallgatás szerintem mindenkinek jó.
Nálatok mi vált be?

6 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Zenehallgatás, de legfőképpen az erőteljes pozitív gondolatok.

Marika answered 12 év ago

Sok mozgás , kerékpározás , akinek van kertje jó kis kerti munka , rendszeresen tornázgatni , kinek – kinek a fizikai képességéhez mérten . A pozitív gondolatok nagyon jók és hasznosak , de nem mindig kivitelezhető . ( a probléma nagyságától függően ) Ha sikerül jól elfáradni hamarabb elalszol és nem érsz rá azon rágódni , hogy mi is a probléma !!! Emberenként változó , hogy ki és milyen gyorsan tud "regenerálódni" , vagyis túltenni magát a stressz kiváltó okain !!!!

katalin answered 12 év ago

Az biztos hogy a munka feledteti a bajokat egy idöre segit mert én is ha belefeledkezek a varrásba akkor repül az idö.

Vica35 answered 12 év ago

 Valóban fontos a pozitív gondolkozás,mert ha valaki mindenben a rosszat látja akkor sokkal többet stresszel,és egy idő után már szorong is. Én a kerékpározást és nyáron az úszást szeretem. A zenehallgatás is kikapcsol.

Szabó Eszter answered 12 év ago

Mindegyik ötlet nagyon jó. Fontos, hogy mozogjunk, mert az örömhormonokat termel, sok feszültséget levezet (pl. boksz-zsák püfölése 😉 ). Manapság talán ez a legjárhatóbb és legegészségesebb módja a stressz oldásának.
Emellett persze nem elhanyagolható hatású a többi módszer, amiről írtatok. Egyet hiányoltam csak, az írást: vers, novella vagy csak egyszerűen egy napló formájában, aminek a segítségével máshogy lehet tekinteni ezekre a helyzetekre.

Marika answered 12 év ago

Szia Eszter !!! Valóban igazad van az ember ki írja magából a problémás dolgokat , azért nem mertem erről írni , mert azt gondolják akik naplót írnak , ott valami baj van !! Személy szerint én nekem van egy " virtuális " barátnőm akivel " megírjuk egymásnak " a problémákat és nem a szomszédasszonynak aki azonnal pletykát kreál belőle . Ezt soha nem hallom vissza , de nem is szabad már bárkiben megbízni !!!