Hogyan alakítottátok az étkezést analóg inzulin kezelés mellett?

KérdésekHogyan alakítottátok az étkezést analóg inzulin kezelés mellett?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Kíváncsi vagyok, hogy analóg inzulin mellett a gyümölcsöt közvetlen étkezés után fogyasztjátok,vagy  1-1,5 óra múlva?  Fogyasztotok-e 10 gramm gyorsan felszívódó CH-t közti étkezésként? vagyis hogyan alakul egy-egy nap,mennyire sikerül összehangolni az étkezést, a mozgást és az inzulin adását. 

8 Válasz
katalin answered 12 év ago

Én négyszer eszem mivel dolgozom csak igy tudom beosztani.Reggelit eszem de délben csak tizorai félét tudok enni és háromkor ebéd mikor haza érek.A vacsora 6 körül de van ugy csak uzsi féle  nekem ez igy bejött.Sajnos munka mellett igy sem egyszerü mert reggeltöl háromig hosszu az idö ott közbe muszály ennem.Az inzulint is eszerint adom tehát másképp elosztva a napi adagot.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kati gyümölcsöt mikor szoktál enni?

katalin answered 12 év ago

Gyümölcsöt általában délben eszek a gyárban és ez elég is sokszor hogy kibirjam háromig.

Gyöngyi answered 12 év ago

Én reggel csak lassan felszívódó CH-t eszem, délben étteremben eszek, így attól függően, hogy mi a menü és az mennyi CH-t tartalmaz, előfordul, hogy amikor visszaérek a munkahelyemre, akkor még egy kevés gyümölcsöt is eszek, de ez nem rendszeres. Gyümölcsöt rendszeresen este eszem,  illetve még hétvégén délben is rendszeresen beiktatom.Vacsora általában 17.00. Gyümölcsöt még akkor is szoktam enni, ha leesik a vércukrom.

Marika answered 12 év ago

Napi három főétkezés és a kis étkezések idején szoktam gyümölcsöt enni . Az alma nagyon jól bevált és a "szezon" gyümölcsöket is szeretem és fogyasztom is . Nagyon szeretem a gyümölcsöt !!

Sára Biró answered 12 év ago

Marika  emlékszem,hogy Te Humalog inzulint adsz , azzal gyakorlatilag 3x kellene enni, mennyi alma fér bele például délután, hogy szúrás nélkül azaz plusz inzulin adása nélkül elfogyassz?

Marika answered 12 év ago

Egy szem közepes méretű alma belefér , de nem is kívánok többet mert savat csinál . Háromszor is eszem , de mostanában már egy – két egységgel kevesebb inzulint adok , mert sok a fizikai aktivitás és az alacsony vércukor szint nagyon megvisel .

Sára Biró answered 12 év ago

 Így van  Marika az belefér:)