Hogy történik az analóg inzulin javaslatok megújítása?

KérdésekHogy történik az analóg inzulin javaslatok megújítása?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 2012. július 1-jétől 2012. október 15-ig az analóg inzulinok egy év utáni intenzív kezelési formában való felírásának 100 százalékos térítéses folytatásához a két utolsó – bármilyen dátumú – HbA1c-mérés eredményének kell 8 százalék alatt lennie. 2012. október 15. után pedig az ezt megelőző fél éven belül legalább két 8 százalék alatti HbA1c szükséges a megújításhoz. A diabetológiai szakellátóhely szakorvosa által kiállított javaslat időtartama lecsökken fél évre.Tehát nagyon fontos az, hogy ezután az ilyen kezelésben részesülőknél a HbA1c-értéket 3 havonta meghatározzák, mivel a rendelet fél éven belül két 8 százalék alatti HbA1ceredményt szab meg a mindenkori folytatáshoz.
diabetes.hu.
Köszi Jaskó,hogy belinkelted az oldalt, a fenti leírás segít egy kicsit értelmezni a törvényt.

3 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/2085/

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Én is elolvastam a szöveget, és le vagyok sújtva. Emlékeim szerint eddig aról volt szó, hogy a megelőző egy évben a négy mérésből két HbA1C-nek kellett csak 8 alatt lennie. Tehát ha a másik kettő megszaladt, pl. valamilyen más betegség miatt, akkor sem kellett aggódni. Jaskó felháborodása teljesen jogos! csatlakozom hozzá. Még egy észrevételem van, amiről eddig nem beszélt senki. A szöveg szerint félévi rossz eredmény után fel is út le is út, vagy 50% támogatással maradhat az analóg. Aki megengedheti magának, nyilván az utóbbit választja. Viszont ha a következő fél évben jók az értékei, akkor sem térhet vissza a 100%-os támogatási rendszerbe, csak legkorábban egy év múlva. Azt hiszem itt mindennél világosabban tetten érhető a rendelet szövegezőjét vezérlő rosszindulat.

Sára Biró answered 11 év ago

 Elhiszem Krisztián,mert én is úgy értelmeztem hogy ha valakinél javult az anyagcsere analóg mellett és kétszer jó értéke van,akkor tovább kaphatja az analóg inzulint,mert bárkinél kialakulhat valamilyen betegség,ami felborítja az anyagcserét hetekre, sőt hónapokra. Akkor meg mi van? Előre rettegek a jövő héttől , a jogszabály követéstől,és persze gondolom majd jön a sok ellenőrzés.