Hogy lehet úgy eperlekvárt főzni,hogy ne legyen hab a tetején?

KérdésekHogy lehet úgy eperlekvárt főzni,hogy ne legyen hab a tetején?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Ötlet? Mostanában zselésítővel teszem el,de úgyis van rajta hab.
Sokszor a teteje megbarnul a lekvárnak,valami jó tippetek nincs?

2 Válasz
Julcsi answered 12 év ago

Igazából mindegyik gyümölcs habzik, nekem legalábbis, míg a vízet el nem főli. Ma én szeder lekvárt főzök és megpróbálom belőle a szörpöt is. Imádja a családom belőle a lekvárt. Pénteken 2 dl-re való diabetikus lekvárt csináltam magamnak, hát isteni lett!

Sára Biró answered 12 év ago

 Köszi Julcsi. Hogy csináltad a diabetikus szeder lekvárt,lehet másokat is érdekel!