Hidegfront hatására emelkedhet a vércukorérték?

KérdésekHidegfront hatására emelkedhet a vércukorérték?
Hné M Melinda kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Tapasztaltatok-e már olyat,hogy hidegfront esetén emelkedik a vércukor. Nem tudom mi az oka, de nekem az elmúlt 2 napban (18 fok csökkenés van) nagyon rossz értékeim vannak,hiába korrigálok novorapiddal, mintha nem is adnám be.

9 Válasz
jaskó answered 12 év ago

A KÉRDÉS ÉRDEKES, MERT A CUKORBETEGEK SZERVEZETE NEM EGYFORMÁN, DE SZINTE MINDEN ESETBEN REAGÁL A FRONT VÁLTÁSOKRA. éN PL MELEGFRONTNÁL, AKÁR EGY KÉT NAPPAL AZ ÉRKEZÉSE ELŐTT ERŐS CUKORSZINT CSÖKKENÉST ÉSZLELEK, DE UGYANEZT TAPASZTALOM, CSAK EMELKEDŐ IRÁNYBAN, HA HIDEGFRONT JÖN. mÁSOKNÁL VISZONT PONT FORDÍTOTT A SORREND. HIDEGRE CSÖKKEN, MELEGRE EMELKEDIK A CUKOR SZINT. MINDENESETRE EZT EGYÉNILEG KELL KITAPASZTALNI. OLYAN KOR KELL AZ IDŐJÁRÁS VÁLTOZÁSRA GONDOLNI, AMIKOR MINDENT JÓL CSINÁLUNK ÉS MÉGIS MEGMAGYARÁZHATATLAN MÓDON MOZDUL EL A CUKORSZINTÜNK. TERMÉSZETESEN A FRONT HATÁS CSAK EGY A LEHETSÉGES OKOK KÖZÜL, EZÉRT MINDIG KÖRÜLTEKINTŐEN KELL ÉRTÉKELNI A HELYZETET. eLSŐSORBAN AZ ISMÉTLŐDŐ ÉS VALAMIHEZ KAPCSOLHATÓ TÜNETEK SEGÍTENEK ENNEK A TISZTÁZÁSÁBAN.

jaskó answered 12 év ago

Elnézést kérek a nagybetűkért, de  az előbb beragadt a billentyűm és későn vettem észre. Nem akartam újraírni. Ezután jobban figyelek majd.

Nanita answered 12 év ago

Bizony hogy lehet. Nekem is két napja meghülyült,folyamatosan korrigálok. Bármilyen front jön, nálam mindig gondot okoz.

Sára Biró answered 12 év ago

 Milyenek a vércukor értékeid Melinda?

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Nagyon rosszak voltak 2 napig 15-18, hiába adtam novorapidot, azután is kúszott fel, már azt hittem hogy az ampullával van valami gond. Megemeltük a lantust 2E-el, ma már ég és föld,újra a régi 4,7-8,2 között.

Sára Biró answered 12 év ago

 Melinda ennek őszintén örülök. Mi okozhatta a hidegfront vagy egy fel nem ismert hypo?!

katalin answered 12 év ago

Én pont az elöbb mértem és elszörnyedtem 14 volt.Adtam inzulint de ez a hideg tényleg bekavar és izgulok hogy jo maradjon a hemaglobin a1c-m.

Nanita answered 12 év ago

Én is írtam az üzenőfalon, hogy ma délután 5-kor 17,8!-at mértem. 4 óránként változik itt nálunk az idő, hol kellemes meleg van, hol meg lehet fagyni. Jövő héten megyek vérvételre, most így én is izgulok, mert pár napja ugrál, de eddig sikerült gyorsan korrigálni.

Marika answered 12 év ago

Szerintem a stressztől is ugrál a vércukor érték . Főleg most , hogy " nagy a tét " , hogy milyen eredményt tudunk produkálni a vizsgálatkor , hogy megmaradjon az analóg inzulin és az sem mindegy , hogy mennyit kell érte fizetni . Magam is így vagyok és ha az ember görcsösen akar valamit általában fordítva sikerül .