Helyettesítsük a krumpli köretet ! Ötlet?

KérdésekHelyettesítsük a krumpli köretet ! Ötlet?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 10 év

Ti milyen köreteket készítetek?
Na nem a rizsre és tésztára gondolok:-) 

17 Válasz
Sára Biró answered 10 év ago

Padlizsánragu
Meghámoztam és felkockáztam a padlizsánt, majd lesóztam és egy pici friss citromlevet csavartam rá  ( nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán) .  Ez idő alatt olívaolajon egy lila hagymát megfonnyasztottam, majd egy zöldpaprika, egy gerezd fokhagyma következett, aztán rádobtam  két felkockázott paradicsomot,só, és bors. Egy másik edényben olívaolajat melegítettem és a kinyomkodott padlizsánt rádobtam,egy teáskanál mézzel pirítottam (cukorbetegek diabetikus mézet használjanak) . 

  http://blog.keva.hu/?p=820

Ilyen receptekre gondolok:-)

Mária Miklós answered 10 év ago

Szia Sárika!

Ez nagyon finom lehet…..el fogom készíteni…én cukkinit is nagyon szeretem…! 
Diabetikus mézet lehet kapni???? meg enni????
Még nem hallottam.

Szép délutánt kívánok és köszönöm:-)

Sára Biró answered 10 év ago

Kedves  Marika ! Én láttam olyan diabetikus mézet, ami egy ilyen kis műanyag dobozkában volt és kb.két teáskanálnyi fért bele. Természetesen ezt is be kell számolni a napi CH-ba.
Cukkinis ragut is gyakran készítek:
http://blog.keva.hu/?p=586

Hné M Melinda answered 10 év ago

 A padlizsán az nagyon finom! Igaz én kicsit kalóriásabban készítettem el, de javaslom kipróbálásra.A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, forró olajba pirosra sütjük (sajnos nagyon sok olajat felszív),sütés után só, bors, fokhagyma,petrezselyem. Akár köretnek, de pl. tésztához feltétnek is fincsi.
Nagyon finom a párolt zöldség fokhagymás vajon, ehhez tejszínt és különböző ízű apróra vágott sajtokat  keverek. Tudom még javasolni a töltött gombafejeket- a nagyobb gombákat megmosom, szintén vegyes sajttal megtöltöm, lehet rá rakni bacon szalonnát (ez le is maradhat) és kb. 15 percre a sütőbe teszem.

Sára Biró answered 10 év ago

 Melinda köszi a receptet!:-)  Láttam egy tévé műsorban,ha először lesózzuk a padlizsánt akkor nem szív fel annyi olajat. Én azért szoktam lesózni,hogy ne legyen kesernyés íze,ezt az információt később hallottam:-)

Zsuzsanna Német answered 10 év ago

 Zöldség köret  minden mennyiségben!!Fincsi!!

Sára Biró answered 10 év ago

 Én most gerslit készítettem, meglátjuk ízlik-e a családnak.

Judit Kraseczki answered 10 év ago

Kaptam a piacon ( aranyárban) csicsókát! Gondoltam egy próbát megér.
Megsikáltam, mint az új krumplit, jó egy órát áztattam – nagyobb kockára vágva hideg vízben
utána sós vízben félig megfőztem, kéztörlőn hagytam kihűlni és leszáradni, majd megsütöttem.
Zöldborsós csirkemáj mellé ettem köretnek és azon túl, hogy isteni finom volt, így elkészítve nem volt édeskés ( az áztatástól elmegy az édes íze) az ebéd előtti 5,1 ebéd után másfél órával 5,7 lett – !!!

Lamár Krisztián answered 10 év ago

Az én véleményem radikális lesz: aki úgy gondolja, hogy a burgonya bármilyen más zöldséggel (egyenértékűen) helyettesíthető, az valójában nem is szereti a krumplit.

Marika answered 10 év ago

Egyetértek Krisztiánnal, a krumplit ezerképpen lehet elkészíteni , de helyettesíteni nem igazán lehet . Marad tehát , hogy beszámítjuk az elfogyasztott CH mennyiséget . A csicsókát én is szeretem és terem is kis mennyiségben a kertünkben és láttam a Tv – ben még csipszet is készítettek belőle . Salátát én is csináltam  belőle nyersen legyalulva mint az uborkát és beízesítve , finom volt és jó ropogós .Készíthető még krémleves is a csicsókából .