Padlizsánragu
Meghámoztam és felkockáztam a padlizsánt, majd lesóztam és egy pici friss citromlevet csavartam rá ( nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán) . Ez idő alatt olívaolajon egy lila hagymát megfonnyasztottam, majd egy zöldpaprika, egy gerezd fokhagyma következett, aztán rádobtam két felkockázott paradicsomot,só, és bors. Egy másik edényben olívaolajat melegítettem és a kinyomkodott padlizsánt rádobtam,egy teáskanál mézzel pirítottam (cukorbetegek diabetikus mézet használjanak) .
Ilyen receptekre gondolok:-)
Szia Sárika!
Ez nagyon finom lehet…..el fogom készíteni…én cukkinit is nagyon szeretem…!
Diabetikus mézet lehet kapni???? meg enni????
Még nem hallottam.
Szép délutánt kívánok és köszönöm:-)
Kedves Marika ! Én láttam olyan diabetikus mézet, ami egy ilyen kis műanyag dobozkában volt és kb.két teáskanálnyi fért bele. Természetesen ezt is be kell számolni a napi CH-ba.
Cukkinis ragut is gyakran készítek:
http://blog.keva.hu/?p=586
A padlizsán az nagyon finom! Igaz én kicsit kalóriásabban készítettem el, de javaslom kipróbálásra.A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, forró olajba pirosra sütjük (sajnos nagyon sok olajat felszív),sütés után só, bors, fokhagyma,petrezselyem. Akár köretnek, de pl. tésztához feltétnek is fincsi.
Nagyon finom a párolt zöldség fokhagymás vajon, ehhez tejszínt és különböző ízű apróra vágott sajtokat keverek. Tudom még javasolni a töltött gombafejeket- a nagyobb gombákat megmosom, szintén vegyes sajttal megtöltöm, lehet rá rakni bacon szalonnát (ez le is maradhat) és kb. 15 percre a sütőbe teszem.
Melinda köszi a receptet!:-) Láttam egy tévé műsorban,ha először lesózzuk a padlizsánt akkor nem szív fel annyi olajat. Én azért szoktam lesózni,hogy ne legyen kesernyés íze,ezt az információt később hallottam:-)
Kaptam a piacon ( aranyárban) csicsókát! Gondoltam egy próbát megér.
Megsikáltam, mint az új krumplit, jó egy órát áztattam – nagyobb kockára vágva hideg vízben
utána sós vízben félig megfőztem, kéztörlőn hagytam kihűlni és leszáradni, majd megsütöttem.
Zöldborsós csirkemáj mellé ettem köretnek és azon túl, hogy isteni finom volt, így elkészítve nem volt édeskés ( az áztatástól elmegy az édes íze) az ebéd előtti 5,1 ebéd után másfél órával 5,7 lett – !!!
Az én véleményem radikális lesz: aki úgy gondolja, hogy a burgonya bármilyen más zöldséggel (egyenértékűen) helyettesíthető, az valójában nem is szereti a krumplit.
Egyetértek Krisztiánnal, a krumplit ezerképpen lehet elkészíteni , de helyettesíteni nem igazán lehet . Marad tehát , hogy beszámítjuk az elfogyasztott CH mennyiséget . A csicsókát én is szeretem és terem is kis mennyiségben a kertünkben és láttam a Tv – ben még csipszet is készítettek belőle . Salátát én is csináltam belőle nyersen legyalulva mint az uborkát és beízesítve , finom volt és jó ropogós .Készíthető még krémleves is a csicsókából .