HbA1c < 8% tartható?

KérdésekHbA1c < 8% tartható?
Lamár Krisztián kérdezte ennyi ideje: 12 év

Kedves analóg terápián lévő cukorbetegek! Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire nehéz a 8% alatti HbA1c érték tartása. Van olyan, akit emiatt fenyeget az analóg inzulin megvonás veszélye?

61 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Nálunk is sok betegnek ki van adva a javaslat és a háziorvosok nem biztos , hogy elküldik 3 havonta laborba. A lényeg,hogy októberig van haladék és addig legyen 2 jó HgbAlC érték,vagyis 8 alatti. Tehát akinél a nyáron 10 a HgbAlC,akkor okt. 1-től már csak 50 %-os kedvezménnyel lehet felírni az analógot,vagy 100 %-on a  humánt. Említettem,hogy 11 alpontban van a jogszabály és még én is csak részben tudom "fejből".
Zsike kérj a háziorvostól HgbAlC beutalót még 2x eltudsz menni!

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Szerintetek aki ezt a törvényt hozta, az egészségesen él? Mert szerintem az utóbbi időben mintha felszedett volna, és a haskörfogat sem hiszem,hogy a normálba tartozik. Akkor prédikáljon,ha sikerül lefogyni és egy kis izmot gyurni, mutassa meg először ő, hogy milyen is az egészséges életmód. Volt főnököm is majdnem gurult és némelyik cukorbeteggel "üvöltött" ,hogy diétázni kell,a másik meg a füstöt fújva közölte, hogy a dohányzás káros az egészségre.

Edina answered 12 év ago

Sziasztok!Tegnap kaptam meg a vérvétel eredményt.Nem a legjobb,de az elmúlt ,felborult időszakhoz képest jó,pláne ,hogy a HgbAlc 7,2.De a következőnél mindenképpen 6,5 alatti értéket akarok produkálni.Tyúk ésszel jol gondolom,hogy ehhez folyamatosan 8-9 alatti értékeimnek kell lenni?

Nanita answered 12 év ago

Örülök Edina, hogy jó lett a HgbA1c!

Nanita answered 12 év ago

Sziasztok!

Korábban Krisztián írt egy számítás segédletet és akkor megígértem neki, hogy amint meg lesz a labor eredmény, jelentkezem.
07.17.-én volt a vérvétel. Akkor a Partner gépem 8,5-et mutatott átlagnak. Most kaptam készhez a HbgA1c-t, 7,1 lett. Tehát a számítási  segédlet egészen jól használható. Számítás szerint 7,1*1,6-2,6=8,76, gépem pedig mutatott 8,5-t.
Az előző vérvételnél 7,4 volt a HgbA1c. Szerettem volna ha a 7,1-nél is jobb lett volna, de úgy gondolom, ennek is nagyon örülhetek, hiszen év eleje óta sok minden volt velem 🙁 tudom csak kb 3 havi átlag ami ilyenkor megjelenik a vérben), egész számban fogíny vérző sebesedés mely később átment a kezeimre mint ínhüvely és ízületi gyulladás, 3 repedt Lantus és egy rossz Humapen toll, egyéb betegségek, súlyos családi problémák és egy nem könnyű szakma mellett azért sikerült tartanom az elmúlt évek átlagát. 🙂

jaskó answered 12 év ago

Nanitának gratulálok az eredményéhez!Ilyen előzmények mellett és következtében, ilyen szép eredményt produkálni nem egyszerű munka eredménye. Ez azt jelenti, hogy érted a betegséged és a kezelésed lényegét és értesz saját magadhoz! még egyszer gratulálok.

jaskó answered 12 év ago

A gép jól összekeverte a beírásokat. A Nanita bejegyzése, amire írtam jóval előbbre került. Nem baj, a hozzászólásom így is aktuális.

Nanita answered 12 év ago

Köszönööööööööööööööm Jaskó! Sajnos időnként előrébb kerülnek a hozzászólások, de azért értettem. 🙂

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Anita, én is gratulálok a szép eredményhez!

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Jaskó, a hozzászólások összekeveredése abból fakad, hogy a KEVA egy Kérdés-Válasz orientált oldal (olyasmi, mint a http://www.gyakorikerdesek.hu/ ), ahol valaki felesz egy kérdést, arra jönnek válaszok, a válaszokat az olvasók pontozzák, és a legtöbb pontot kapott (azaz a legtöbb olvasó által hasznosnak ítélt) válasz van legfelül, függetlenül attól, hogy az a válsz eredetileg hányadikként futott be. Viszont mi a KEVA-t gyakorlatilag FÓRUM-ként használjuk, ahol kulcsfontosságú az időrendiség, viszont a szavazó mechanizmus ezt felülírja.