HbA1c < 8% tartható?

KérdésekHbA1c < 8% tartható?
Lamár Krisztián kérdezte ennyi ideje: 12 év

Kedves analóg terápián lévő cukorbetegek! Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire nehéz a 8% alatti HbA1c érték tartása. Van olyan, akit emiatt fenyeget az analóg inzulin megvonás veszélye?

61 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Érdekes. A törvény módosítás miatt a betegek esetleges szigorúbb diéta betartása…. hatása ilyen gyorsan nem érvényesülhet.

Sára Biró answered 12 év ago

 Nem tudom Anita,de tény hogy január óta mondjuk a betegeknek.

Sára Biró answered 12 év ago

 Egy másik amit mondtak,hogy tényleg sok beteg fölöslegesen volt analógon,mert semmi javulás nem volt a HgbAlC értékben (ez valóban igaz nálunk is több ilyen eset van). A cég becsületére írandó,hogy ilyent elmond,mert náluk a cél az analóg átállítás.

Nanita answered 12 év ago

Értem én 🙂 Csak furcsának találtam, bár abban is biztos vagyok az eddig nem "odafigyelők" jobban figyelnek a kajára, mérésre…

Sára Biró answered 12 év ago

 Tudjátok Ti az oldalon tájékozottak vagytok, kérdeztek,mértek és ha időnként rossz is az eredmény nem azért van,hogy nem törődtök a diétával,mozgással stb,de nagyon sokan vannak akiknek 3 hónapra 4x analóg mellett egy doboz tesztcsík elegendő.

sarok answered 12 év ago

 Soha nem idegesiti saját magát egy ember sem,mindig mások hülyeségén huzzuk fel magunkat.Amig a környezö embereket kellene lenyugtatni,mert nekik nem árt a veszekedés ezért nem is értik mi bajunk ilyenkor és nem hagyják addig abba mig nem adják ki magukból többszörösen a mérgüket.Ilyenkor Ök megnyugszanak mig a cukorbeteg cukra felmegy!Itt most azokra az emberekre gondolok akik nem ismerik ezt a betegséget.Ez nekik csak egy közmondás!!!Azt kéne megtanulni,hogy ezekkel az emberekkel ne álljunk le beszélgetni,mert biztos vita a vége.Nekem nagyjából már sikerült kiszürnöm a környezetemböl,de nagyképünek tartanak hogy nem beszélgetek velük.Ez nem érdekel,csak sok pletykálkodás alapja!!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves sarok megfontolandó amit írsz. Az a jó ha ideges , veszekedő embernek nyugodtan válaszolunk, ezzel kivédhetjük a további veszekedést (sajnos ez nem mindig jön össze!!).

Sára Biró answered 12 év ago

 Krisztián és Mindenki ! Lesznek bizony betegek akiket vissza kell állítani és már azokat a 2-es típusú cukorbetegeket akiknél az analóg kezelés mellett nem következett be javulás , vagyis HgbA1C szint nem csökkent  fokozatosan állítják vissza.
Felhívom a figyelmet minden analógos betegnek,hogy rendszeresen 3 havonta kérje a HgbA1C beutalót,mert csak akkor írható fel kedvezményesen az inzulin. Most a jogszabályt nem részletezem,de évi 4 alkalommal kell HgBa1C vizsgálat és 8 alatt kell legyen az érték.

Nanita answered 12 év ago

Sára a negyedévenkénti vizsgálat hogyan értendő? Mert ugye nekem 06.04.-én adott beutalót az orvosom vizsgálatra, viszont nálunk már csak előre egyeztettet időpontban lehet menni és rá kell írni a sorszámot is a beutalóra. Aznap felhívtam a labort és csak 07.14-re van, kaptam időpontot. A beutalás dátuma számít vagy  amikor a tényleges vérvétel? Mert az én esetben másfél hónap csúszás van! És ez pl. év végén nem mindegy. Esetleg ezen a negyedévesen nem lesz könnyítés? Gondolok itt arra, hogy csak félévente? Nagyon sok hiányzás összegyűlhet így a munkahelyen: negyedévente vérvétel egy időpont, egy külön időpont a diab rendelés, egy időpont a háziorvos a negyedéves javaslat miatt, másik külön időpont a recept felírások és ne adj isten ha még közbe jön egy betegség vagy már van más meglévő ( pl. asztma…) arról már nem is beszélek…

Zsóka answered 12 év ago

Én januárban voltam vérvételen, akkor jók voltak az eredményeim, azt mondta a doktornő, ráérek egy fél év múlva menni.De a házi orvos se küldött laborba, ez most az új rendszer miatt nem lesz hátrányos szerintetek??