HbA1c < 8% tartható?

KérdésekHbA1c < 8% tartható?
Lamár Krisztián kérdezte ennyi ideje: 12 év

Kedves analóg terápián lévő cukorbetegek! Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire nehéz a 8% alatti HbA1c érték tartása. Van olyan, akit emiatt fenyeget az analóg inzulin megvonás veszélye?

61 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Én értem,hogy mit írsz Anita. Mindenképpen ki kell számolgatnod,így volt egy beteg is a Personallal mért,reggel 7-8 között volt a vércukor értéke,és amikor én megmértem 9 mmol/l volt. Persze a HgbA1C is 9 volt és analóg inzulinos. Kíváncsi vagyok,most hogyan alakulnak majd az értékei! Lantus + Novorapidon van a beteg. Majd beszámolok.

Nanita answered 12 év ago

:-)))
Szerintetek mi lehet most a fronton kívül? Délután óta ( nekem mindig vacsi előtt a legmagasabb az értékem a nap többi részéhez képest) csak eszem és eszem a cukrom meg ennek ellenére megy lefele.

Sára Biró answered 12 év ago

 Front az van,mert nekem is fájnak az ízületeim. Kíváncsi vagyok hogyan alakulnak a vércukor értékek holnap?! Indíthattok már  erre ismét egy front és vércukor érték kérdést is:-)Remélem sokáig nem tart a hideg!

Edina answered 12 év ago

Sziasztok!Jól értem akkor,hogy Personal Optimum géppel mért eredményhez még hozzá kell számolni 1mmolt?így az átlaghoz is?akkor el vagyok szomorodva,mert most 6,3mmol/l,de ezek szerint ez legalább 7,3mmol/l?

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Szia Edina, természetesen az átlagra is igazak a korábban leírtak.

Nanita answered 12 év ago

Sára kérlek nyugtass meg minket.
Most én hallottam személy szerint, hogy a rádióban a hírekben még mindig a 7-s értékről beszélnek mint feltétel, hogy a beteg kaphassa az analóg inzulint.
Most akkor 7 vagy 8 lett az értékhatár?
Köszi

Sára Biró answered 12 év ago

A HgbAlC határ 8 alatt.
 Épp ma kérdeztem rá,mert 2-3 analóg inzulinos  betegnél kereken 8 % !  Na de még 2 alkalommal el lehet menni laborba ebben az évben!

Nanita answered 12 év ago

Köszönöm megnyugtató válaszod:-)

Nanita answered 12 év ago
Sára Biró answered 12 év ago

 Ma egyik inzulinos cég képviselője mesélte,hogy több városban azt tapasztalták,hogy javult a HgbA1C átlag érték. Erről én még saját tapasztalatot nem tudok megosztani Veletek,de ígérem,ha tényleg így lesz akkor megírom. Azt tudom,hogy nagyon sok betegnél van magas érték és külön is foglalkoztam velük,úgymond redukáltam,hát majd kiderül.