HbA1c < 8% tartható?

KérdésekHbA1c < 8% tartható?
Lamár Krisztián kérdezte ennyi ideje: 12 év

Kedves analóg terápián lévő cukorbetegek! Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire nehéz a 8% alatti HbA1c érték tartása. Van olyan, akit emiatt fenyeget az analóg inzulin megvonás veszélye?

61 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Sára tudod jól, hogy mindent megteszek azért, hogy az alatt legyek, eddig 7,2 volt általában. Nagyon oda figyelek mindenre, lehet, hogy túlságosan, de vannak hetek amikor bizony nekem is rosszabbak az értékeim. Vannak napok amikor csodálatosan szépek és utána egy nap minden indok nélkül 10 alá alig tudom nyomni. Az hogy negyedévente kell menni HbA1C vizsgálatra és ez az érték meghatározás bizony állandó stresszben fog tartani ami bizony megint csak azt generálja, hogy az amúgy is nyugodt életünk még nehezebb lesz.
Én a riportban a hölgyekkel tudok egyetérteni.

Sára Biró answered 12 év ago

A betegek nagy részénél sehogy,de a héten vonalkákat húzok,hogy hány betegnél sikerült 8 alatti értéket mérni. 
Anita a másik kérdésnél is írtam,hogy korábban is 3 havonta kellett volna nézni a HgbA1 C értéket. 

Sára Biró answered 12 év ago

Ti akik az oldalon rendszeresen beírtok tudom,hogy ismeritek a diéta lényegét és mindent megtesztek annak érdekében,hogy jó eredményeitek legyenek,de elhiszitek,hogy ti vagytok kevesebben?! Ez szomorú dolog,de tény. 

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Láttuk a műsort és mi is a családommal a hölgyekkel értünk egyet,a napokba nekem is Janumet mellett ,volt 8,3-as cukrom is,pedig………….!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Azt tudjátok, hogy a szövődmények minél későbben alakuljanak ki egy cukorbetegnél a HgbA1C tartósan 7 alatt kell legyen. Természetesen egy 1-es típusú cukorbetegnél,egy serdülőnél,vagy aki már 20-30 éve cukorbeteg nehezen érhető el. A korábbi jogszabályban a 7%-os érték tényleg kivitelezhetetlen volt. Ezt a 8%-os értéket a szakmával egyetértésben hozták. Csak a médiában nagyon felfújták a dolgokat és engem az a szó,hogy rosszabb inzulin nagyon idegesít,meg,hogy fel kell szívni az inzulint stb. Több idős embert ,sőt fiatal is ismerek akinél humán inzulin mellett is ugyanolyan HgAlC értéke van mint analóggal.Mert ők ezt szokták meg a rendszeres napi 6 x-i étkezést. Remélem , hogy minden betegnek aki szeretné ezt a kezelést folytatni sikerül megtartani.
Aki ismer tudja,hogy mindig a betegek érdekét védem és amennyire lehet segítem és a bejegyzésemmel srm szeretnék senkit megbántani

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Csak annyit irnék a műsor láttán mivel a műsorban is megemlitették a stresszt is mint tényezőt az ingadozó vércukor eredmény miatt, hogy én stresszes ember vagyok igy HgAlC értékem sosem fog 7 alá menni,ez biztos!! A stressz az mindig itt van bennem és ez régen is igy volt sajnos!!

Edina answered 12 év ago

Sziasztok!Zsuzsa én is nagyon stresszes tipus vagyok,nagyon fel tudom idegesíteni magam bármin és nehezen nyugszom meg…ilyenkor pocsék a cukrom,bármennyire is veszek nagy levegőket,próbálom nyugtatni magam,de nem megy.olyannak kéne lennem,mint a párom.egyik fül be-másik ki hozzáállás.És úgy érzem hiába jött meg kb.1 hónapja az eszem ,de a vizsgálat több hónapot mutat majd:-(Megfogadtam Krisztián tanácsát és a hypos értékeket megjelöltem,hogy ne számolja a gép így lett az átlag 7,7.de ez csak pár nap(mert állítottam időt a gépemen),de ott vagyok ahol a part szakad a régi értékek miatt:-(

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Szia Edina!!Az én férjem is nyugodt ember engem mindig nyugtat hogy nem kell aggódni,de nekem ez a génjeimbe van ,a húgom az egyik ugyan ez mint én,mindig aggódunk ,stresszelünk pedig igy aztán nagyon nehéz!!Kedves Edina örülök hogy irtál látod én is igy vagyok sajnos!!

Sára Biró answered 12 év ago

 A HgbA1C az anyagcsere hosszú távú alakulására ad választ. Ezt számos tényező befolyásolhatja,így a stressz is, de önmagában a stressztől nem megy 7 % fölé a HgbAlC, ez figyelmeztető jelzés , hogy az aktuális anyagcsere állapot elmarad a kívánttól, okát, okait meg kell keresni! 

katalin answered 12 év ago

Nem tudom teljesen mitöl függ nálam idegesebb ember nincs nekem is vannak néha magasabb értékeim én is bünöztem már mégis utoljára 6.7 volt a hemaglobin a1c.Tehát akinek nagyon magas szerintem neki állando magas értékei vannak.