Még nem használtam , de a Kriszti lányom nagyon elégedetten beszél róla . Eléggé drága .
A nyugati oldalak figyelmeztetnek, hogy sok silány minőségű olcsó utánzat van a piacon, amelyeknél a kerámia mázban visszamaradt ólom lehet, emiatt egészségre károsak. A javaslat szerint csak olyan edényt vegyünk meg, amely biztosnági tanusítvánnyal rendelkezik. Azonban ne feledjük, az itt nem Németország vagy Ausztria, hanem a napfényes Magyarország, ahol a hiányzó biztonsági tanusítvány "utólagos pótlása" nem ütközik erkölcsi akadályba. Az edényt kézzel kell mosni, és minden használat előtt ellenőrizni kell, hogy nincs-e felületi sérülés rajta. A legjobb minőságű edényeket is lehet a kukába dobni, ha szemmel látható sérülés van rajta. Egy amerikai oldal azt mondja: ha jót akarsz magadnak, a külföldi (értsd: kínai) kerámiabevonatú edényeket csak dekorációs célra használd.
A lényeg lemaradt: minden internetes jegyzetíró egyetért abban, hogy a megbízható gyártótól származó jó minőségű kerámiabvonatú edények jelentősen megkönnyítik a konyhai munkát. Akit érdekel a téma, a "ceramic cookware" kifejezésre keresen rá, bőven van infó.
Köszi szépen a válaszokat. Krisztián igazad van fontos a megbízhatóság és gyakran megfordul a fejemben,hogy amiről azt hisszük,hogy egészséges valóban nem az. Lehet a régi zománcozott edények a legjobbak?
Szerintem is a zománcozott edények nagyon jók , nekem króm edényeim vannak üvegfedéllel ezeket nagyon szeretem . Nálam azért ez a jobb mert énnekem a fogásommal van probléma a gerincsérveim miatt , gyakran leejtek dolgokat . Ezeket indukciós lapon is lehet használni , nekem csak gáztűzhelyem van . Az a fontos , hogy legyen mit megfőzni !!!
Épp ma avattam be az enyémet és halat sütöttem benne. Hát megmondom nagyon finom lett és amit elmondtak róla az igaznak bizonyult. Nem szívja magához, nem égett meg rajta a paprikás liszt. A tepsit még nem mertem kipróbálni de azt hiszem eljött annak is az ideje. Kb másfél hónapja kaptam és ma vettem még csak elő de nem bántam meg. Csak ajánlani tudom.