Használhat-e a cukorbeteg mézet?

KérdésekHasználhat-e a cukorbeteg mézet?
simon946 kérdezte ennyi ideje: 13 év
6 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Cukorbetegnek a méz fogyasztása nem javasolt!

jaskó answered 13 év ago

Rájöttem egy dologra. Ha hipozom, jobban járok ha néhány kiskanál mézet fogyasztok, mintha szöllőcukrot ennék. A szöllőcukortól felfújódom és nagyon rossz lesza közérzetem. A méz gyorsan emeli a vércukorszintem, de semmilyen utóhatást nem okoz. Viszont csak azért, hogy édességet  egyek nem fogyasztok belőle. Van még egy alkalom, amikor a mézet fogyasztom. Olyan helyzetben, amikor hányás, hasmenés nehezíti a helyzetem és a cukorszintem fenntartása érdekében ajánlatos  édes teát fogyasztani. Na akkor cukor helyett ismét csak mézet rakatok a teámba.

Sára Biró answered 13 év ago

 Jaskó jó ötlet a mézes tea! Sajnos cukorbetegek sokszor hányás,hasmenés esetén azt hiszik nem kell inzulint adni,mert nem ettek! 

jaskó answered 13 év ago

Igaza van Sárikának! Akkor is kell inzulint adni, ha az említett tünetek jelentkeznek és rengeteg folyadékot kell fogyasztani. Az inzulin adagot pedig a gyakori mérések és a körülmények figyelembevételével kell meghatározni és beadni, de nem kihagyni!!!!

Zsóka answered 13 év ago

Van cukorbetegeknek gyártott méz is igaz, hogy nem olcsó!!

jaskó answered 13 év ago

Én valahogy ellene vagyok a "műanyag" dolgoknak. Ha lehet akkor inkább a természetes anyagokhoz vonzódom. Így van ez a mézzel is. Ha pl nehezebb munkát végzek (kert ásás) és közben bekapok egy pici kanál rendes, méhek gyűjtötte mézet, még soha nem tapasztaltam kellemetlen., vagy károsító hatást. A diétás és a mű cuccokkal csak egy bajom van, azon túl, hogy lassan, de tartósan megemelik a vércukorszintet, hogy nassolásra, többletfogyasztásra csábítják az ember gyermekét, mert ugye az diétás és ezért szabad a préda. Az ilyen tipusú kontrollvesztést a szervezetünk mindig durván magas cukorszinttel hálálja meg. Természetesen, akik tudják és ismerik önmagukat és a korlátaikat, azok nem esnek bűnbe és csak az élvezeti értéke miatt fogyasztanak belőlük és akkor is keveset.