Rájöttem egy dologra. Ha hipozom, jobban járok ha néhány kiskanál mézet fogyasztok, mintha szöllőcukrot ennék. A szöllőcukortól felfújódom és nagyon rossz lesza közérzetem. A méz gyorsan emeli a vércukorszintem, de semmilyen utóhatást nem okoz. Viszont csak azért, hogy édességet egyek nem fogyasztok belőle. Van még egy alkalom, amikor a mézet fogyasztom. Olyan helyzetben, amikor hányás, hasmenés nehezíti a helyzetem és a cukorszintem fenntartása érdekében ajánlatos édes teát fogyasztani. Na akkor cukor helyett ismét csak mézet rakatok a teámba.
Jaskó jó ötlet a mézes tea! Sajnos cukorbetegek sokszor hányás,hasmenés esetén azt hiszik nem kell inzulint adni,mert nem ettek!
Igaza van Sárikának! Akkor is kell inzulint adni, ha az említett tünetek jelentkeznek és rengeteg folyadékot kell fogyasztani. Az inzulin adagot pedig a gyakori mérések és a körülmények figyelembevételével kell meghatározni és beadni, de nem kihagyni!!!!
Én valahogy ellene vagyok a "műanyag" dolgoknak. Ha lehet akkor inkább a természetes anyagokhoz vonzódom. Így van ez a mézzel is. Ha pl nehezebb munkát végzek (kert ásás) és közben bekapok egy pici kanál rendes, méhek gyűjtötte mézet, még soha nem tapasztaltam kellemetlen., vagy károsító hatást. A diétás és a mű cuccokkal csak egy bajom van, azon túl, hogy lassan, de tartósan megemelik a vércukorszintet, hogy nassolásra, többletfogyasztásra csábítják az ember gyermekét, mert ugye az diétás és ezért szabad a préda. Az ilyen tipusú kontrollvesztést a szervezetünk mindig durván magas cukorszinttel hálálja meg. Természetesen, akik tudják és ismerik önmagukat és a korlátaikat, azok nem esnek bűnbe és csak az élvezeti értéke miatt fogyasztanak belőlük és akkor is keveset.