Hány napig lehet az inzulint szobahőmérsékleten tartani?

KérdésekHány napig lehet az inzulint szobahőmérsékleten tartani?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 14 év
8 Válasz
Sára Biró answered 14 év ago

Az inzulin maximum 30 napig tartható szobahőmérsékleten! 30 fok felett tönkremegy!
Ugyanez vonatkozik,ha esetleg megfagyna az inzulin!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

Szerintem ez egy igen fontos kérdés és biztos vagyok bent , hogy nagyon sokat ezt nem tudják. 

Sára Biró answered 13 év ago

 Igen Krisztina. Sőt tartós nyári melegben amikor a szobában már 25-26 fok felett van nem szabad a használatban levő inzulint se a szobában tárolni,be kell tenni a spejzba, vagy akuval ellátott hűtőtáskába. A nyáron több betegünknek is "megbuggyant" az inzulinja. Hihetetlen magas vércukrok voltak,aztán a hűtőből kivett inzulin adása után rendeződött az anyagcsere.

jaskó answered 13 év ago

A készleten lévő tartalékinzulinom mindig a hűtőben van. Amelyiket kiveszem és használom, azt a míg kifogy nem teszem hűtőbe. Igaz hamar elfogy egy ampulla, de csatlakozva a Sárika bejegyzéséhez, anagy meleg akár teljesen tönkre is teheti az inzulint. Többek között ennek okán kerültem a nyáron a sürgősségi osztályra. A kocsiban hagyott (nem hűtőtáskában tartott) inzulinom elvesztette a hatását és a cukraim az egekbe szöktek. Mindenki olvassa el legalább egy alkalommal a tárolásra vonatkozó utasításokat és igyekezzen azokat betartani!!! Más kérdés viszont, hogy a rosszullétem okára csak magam jöttem rá a helyzet elemzése, értékelése alapján. Az orvosaim nem találták a rosszullétem okát. A tüneteket szuperül ellátták, de az alap hibát nekem kellett megtalálni és javítani!!!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Aktuális téma,ma is volt egy beteg akinél a melegben megromlott az inzulin, patron csere után jó vércukor értékei lettek.

sarok answered 12 év ago

egy ampula 3 nap alatt el is fogy,nem fontos a nagyhütés,föleg ha hütöbe tároljátok ami használatra vár.Ami a táskámban van azt a hüvös szobában a legalsó könyvespolcon táskában tárolom.Kocsiban soha nem hagyom! 

Sára Biró answered 12 év ago

 Sarok jó nagy adag inzulint adsz,hogy 3 nap alatt elfogy.Milyen inzulint adsz?

Sára Biró answered 12 év ago

Nálatok volt romlott inzulin?