Hallottátok,hogy egyre gyakoribb a túlzott vitaminfogyasztás?

KérdésekHallottátok,hogy egyre gyakoribb a túlzott vitaminfogyasztás?
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 13 év
4 Válasz
Best Answer
stewes answered 13 év ago

Igen, s alighanem igaz lehet. Mindenféle vitaminkészítményeket tukmálnak ránk, s kéretlenül élelmiszerekhez is hozzáadnak. A valódi vitaminforrásokat (elsősorban zöldségek, gyümölcsök) meg olyan anyagokkal szennyezik, hogy azok fogyasztásában sincs sok köszönet.

etelka1964 answered 13 év ago

 Én igyekszem változatosan táplálkozni,télen szoktam vitaminokat fogyasztani,de csak C vitamint esetleg valamilyen multivitamin készítményt a tavasz felé,ha úgy érzem kifáradtam! Ezért is tettem fel ezt a kérdést,mert figyelem,hogy a cukorbetegek,vagy mások is annyi vitamint összevásárolnak!
 Sajnos igazad van Stewes,mert a zöldségek ,gyümölcsök is sok szennyezett anyagot tartalmazhatnak! A legjobb,ha mindig az idénygyümölcsöt,vagy zöldséget fogyasztjuk. Pl.télen a savanyú káposzta,hagyma kiváló,de a mirelit termékek is jók! 

Krisztina Kiss answered 13 év ago

próbáldtermészetes forrásokból pótolni a szervezeted számára létfontosságúvitaminokat.A vitamintabletták sok szempontból olyannak számítanak, mint legtöbb gyógyszer.

Sára Biró answered 13 év ago

 Sajnos igaz,nagyon gyakran találkozom olyan emberekkel akik napi szinten valamilyen vitamint,táplálék kiegészítőt szednek. Téli időszakban,vagy ha fáradt vagyok olyankor én is szoktam B vitamin készítményt,illetve C vitamint szedni! természetesen tartósan nem! Én a zöldség és gyümölcsfogyasztását részesítem előnyben! Nincs is olyan gyümölcs amit nem szeretnék! a lényeg a változatosságban van! Meg egy másik  fontos dolog mindig a szezonnak megfelelő gyümölcsöket fogyasszuk,mert abban több a vitamin! (Most nem akarok gondolni a különböző tartósítószerekre,amit belecsempésznek a tartósítás miatt:(!)