Hallottatok a EIS (Electro Interstitialis Scan) vizsgálatról? Esetleg részt vettetek már ilyen vizsgálaton?

KérdésekHallottatok a EIS (Electro Interstitialis Scan) vizsgálatról? Esetleg részt vettetek már ilyen vizsgálaton?
Gyöngyi kérdezte ennyi ideje: 11 év

Az EIS (Electro Interstitialis Scan) egy olyan orvos-diagnosztikai eszköz, amely könnyen, gyorsan és fájdalommentesen ad képet egészségi állapotunkról.Az eljárással közel 100 paramétere vizsgálható. Az EIS kilenc szervrendszert vizsgál a lehetséges betegségek szerint, olyanokat is amelyekről esetleg még nem is tudunk. A csúcstechnológiát képviselő műszerrel képet kapunk a meglévő (de tünetileg még nem jelentkezett), esetleges elváltozásokról is, amelyről még nem is gondoljuk, hogy betegséget okozhatnak.A vizsgált főbb területek Agy-idegek, általános anyagcsere, belek és gyomor, csontok és izmok, húgyhólyag és vese, immunrendszer, szív és vérkeringés, tüdő-légzés, vegetatív idegek. A mérés befejezésével a páciens részletes vizsgálati eredményt kap.
Az EIS diagnosztika a chronoamperometria számítógépes adaptációja, amely a sejtközi folyadék vezetőképességének vizsgálatán alapul, valós orvosi élettani értékek figyelembevételével. Olyan képalkotó berendezés, amely a szervek és szervrendszerek (szív, máj, tüdő, vesék, bélrendszer, csontrendszer, idegrendszer) működésbeli állapotát vizsgálja non-invazív eljárással.

Nos, én a héten részt vettem egy ilyen vizsgálaton, már csak azért is, mert meg szeretném találni a köhögésem okát. A gép szerint nincs gyomorsavam, lúgos a ph-m. A hörgők viszont gyulladtak. Az érdekesség számomra azok az ételek, amit a gép nem javasol. Nagyon sok zöldséget, állati fehérjéket, tejtermékeket, és szénhidrátokat: fehérliszt és származékai, teljeskiörlésű liszt, búzadara, kakaó, zab, kukoricapehely, nátrium-glutamát stb. Lehetőség szerint kerüljem a foszfát tartalmú élelmiszereket. Csökkentsem a glutén tartalmú ételeket. Gyümölcsöket tilt, csupán legfeljebb napi 2 gyümölcs : alma, szeder áfonya, körte. A többi tiltó listán.
A végére a doktornő odaírta, hogy látens gluténérzékenység.

Hát én nagyon megijedtem, már csak a lisztérzékenység gyanúja is borzasztó gondolat. Tehát, cukorbetegként ugye diétázom, nem ehetek tejterméket és glutént. Hát ijesztő, nem? A rendszer 80%-os pontossággal dolgozik. Nyilván ez nem tekinthető diagnózisnak. Vettem egy tesztet, elvégeztem, szerencsére negatív. Majd két nap után figyeltem fel, hogy az orvos 1-es típusú cukorbetegséget írt a gépbe, én pedig 2-es típusú vagyok. A lisztérzékenység gyakran társul ill. gyakoribb az 1-es típusú cukorbetegek körében, hiszen mind a kettő autoimmun betegség. Gyanítom ez az "apró" elírás azért félre vezette a gépet, így nem vagyok meggyőződve a végeredményben, tehát nyílván az én esetemben,ha 1-es típ. cukorbeteg lennék a mért értékek függvényében nagyobb esélyem lenne a gluténérzékenységre. Írtam egy e-mailt az orvosnak, kíváncsi leszek a válaszára.
Azért egy cukorbeteg esetében meggondolandó szerintem, hogy áttérjen pld. a teljes kiörlésű kenyérről a gluténmentesre, kevesebb a rosttartalma is, ha jól tudom, és talán magasabb a GI-e.
Mi a véleményetek?

10 Válasz
Gyöngyi answered 11 év ago

Még egy érdekes oldal:

http://drelekcsaba.jimdo.com/esg.php

Sára Biró answered 11 év ago

Kedves Gyöngyi ! Bevallom Neked én ezekben a műszerekben nem hiszek.nagyon kíváncsian várom,hogy mit ír majd a doktornő az elírás miatt (gondolom nem kevés pénzt fizettél).

Gyöngyi answered 11 év ago

Megértem, hogy nem hiszel benne. Azt olvastam, hogy a Magyar Háziorvosok Országos Szakkollégiuma 2006. áprilisi ülésén az ESG-t magyarországi bevezetésre alkalmasnak találta. A Skandináv országokban állítólag a háziorvosok használják, a beteget először ezzel vizsgálják meg, és ez alapján amennyiben szükséges továbbküldik a szükséges vizsgálatokra.
Az EIS szöveti paraméterek, a mikrokeringési adatok valamint az inverz probléma analizisek alapján a program bizonyos specificitású és szenzitívitású betegségek lehetőségét veti fel. Ezek a lehetőségek nem jelentenek diagnózist, de segíthetnek a specifikusabb és szenzitivebb kiegészítő vizsgálatok kiválasztásában. Én is már végső elkeseredésemben mentem el, hátha közelebb jutok a problémám megoldásához.
Én is fenntartással vagyok. Most válaszolt valaki, hogy a doktornő külföldi továbbképzésen van, és csak február 2 után válaszol a kérdéseimre. Egyébként 15900 Ft volt, a köhögésemre ennek többszörösét költöttem már.

Sára Biró answered 11 év ago

Nemrég mesélték a betegek, hogy meghívták egy egészségmegőrző programba és a kezüket betették valahová  és Budapesten megállapították, hogy ilyen -olyan problémájuk van. Hetente hallok valamilyen módszert,ezért nem tudok hinni bennük.Ez nem azt jelenti, hogy ez nem igaz és nem jó amit írtál. Például, ha a mozgást valamilyen csodamódszerként el lehetne "adni" sokkal többen űznék,tudom, hogy Te rendszeresen mozogsz,ezért ez nem Rád vonatkozik csak kikívánkozott belőlem.
Nem tudom mi okozhatja a köhögésed. Eszembe jutott, ha például a szabad levegőn mozognál, hátha segítene, vagy este 2-3 Korpovit keksz, buláta ilyesmi legyen az utóvacsora, hogy felszívja a savad.

Gyöngyi answered 11 év ago

Most Singulair tablettát kaptam, ez talán választ ad, mert ha használ, akkor valószínűleg allergia. Persze az allergia vizsgálat eredménye még nincs meg, azt mondta az orvos, hogy egy betegnek májusban vették le a vérét, és most kapták meg az eredményt. Most ismét mintát vett a torkomból és az orromból, jövő héten lesz eredmény. Két hét múlva pedig eldönti, lehet tovább küld pulmonológiára. Hát most itt tartok. Az RC Cornet is segít, elhagytam mellette a hörgőtágítót. De még nem szűnt meg a panaszom. Néha jobb, másik nap meg nem.

Marika answered 11 év ago

Az allergiás vizsgálatok is nagyon érdekes eredményeket adnak . Nekem a bőrön végzett próbák mindegyik negatív volt , de a RAST vizsgálat a vérből ++ allergiát mutatott ki a parlagfűre . igaz ez már régen volt 1988- ban de azóta is kínlódok vele .

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Bevallom én sem hiszek ebben, mivel minden szervünket más műszerekkel lehet vizsgálni, nincs egy típusú készülék, hiszen a sejtek minden testrészen mások a testünkben, emiatt nem lehet a sejtek állapotát meg a vízelvezetőképességét egyetlen beállítással bemérni , hisezn mindegyiknek más a víz, oxigén, sav-bázis egyensúlya akkor eleve dől ez a vizsgálati módszer. Amúgy a hagyományos kórházakban valós mérések alapján szuper gépekkel elvégzik az alapos vizsgálatokat, egyetelen gond velük hogy 2-3 hónap a várakozási idő reájuk, de legalább ingyen van és valós eredményeket kapunk szakorvosoktól.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Az agyban például idegsejtek vannak, vannak szövetképző sejtek, vérképző sejtek no és idegen sejtek a testben ez a gép hogyna tudná ezeket vizsgálni, hiszen mindegyik más és más összetételű amit nem lehet egy fényképpel bemérni

Agnes Kovacs answered 9 év ago

bizonyos sejteket csak vérből lehet vizsgálni, bizonyos sejteket szövetekből minta kivmetszéssel lehet csak vizsgálni másokat nagyon különböző képolvasási módszerekkel ( CT, MR, UH, stb…)