Hallott valaki „Diabétesz iskoláról” amit cukorbetegek részére szerveznek?

KérdésekHallott valaki „Diabétesz iskoláról” amit cukorbetegek részére szerveznek?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Ha igen mi a véleményetek?  

8 Válasz
Marika answered 12 év ago

Nem hallottam még ilyen iskoláról , de az a véleményem , hogy nagy szükség lenne rá , mert nagyon sok hiányosság van a "sorstársak " fejében !!!Egyre több embert érint ez a betegség , régen azt mondták , hogy " úri betegség ", ma már népbetegségként emlegetik . Sajnos !! Nagyon sokat olvasgatok , keresem a témával kapcsolatos információkat, neten , könyvekben , folyóiratokban .

Sára Biró answered 12 év ago

 Marika  és Mindenki akkor itt a diabétesz iskola :-)))hogy most került fel annak csak az volt az oka,hogy meg kellett várnom,hogy a fiam leállamvizsgázzon. Annyira örültem amikor hétvégén feltette,mert már rég készültem erre. remélem egyre jobban bővül. Minden héten valami új információval bővítjük és örülnék,ha minél többen bekapcsolódnátok!

Tri-Ton answered 12 év ago

Szi8a Sárika !   Véleményem szerint ehhez viszont kérhetnél és kellene, hogy kapjál állami támogatást is. Hisz ezzel a felvilágosító és segítő munkával nagyon sokat spórolsz az államnak és a TB-nek. Neked viszont időd, energiád és pénzed veszik azzal, hogy mások ( bocsi én is ) jól járnak. Az általad a TB-nek  ,,megspórolt,, pénzből igazán juttathatna vissza az állam Neked ( Nektek ) is. Az elvégzett munkád nagyon sok szövődménytől menti meg a betegeket és vele együtt felesleges kiadástól az államot.

Sára Biró answered 12 év ago

 Köszi Tóni! Majd szólok Neked,hogy intézkedj a TB felé:-)))) Gondolod ilyenekkel foglalkoznak.
Még a szakrendelés keretén belül is egy cukorbeteg részére a diétás tanács életében egy alkalommal pontozható be,évente egy  csoportos tanácsadás pontozható ami kb 65 pont (max 100 forint az értéke). Akkor,hogy is lehetne egy betegtájékoztató oldalra TB támogatást kérni?!
Én csak reménykedni tudok, hogy  a diabétesz iskola nem csak a kevan  lesz a későbbiek során,addig is gyertek ide minél többen és kérdezzetek, együtt  erősebbek leszünk.Magam részéről ameddig az energiám engedi részt veszek benne!

Tri-Ton answered 12 év ago

 Ugye nem gondolod, hogy amit írtam az komoly. Sajnos ott vagyunk, hogy államilag csak ötletelni tudnak, de a megvalósítás már nem az igazi. Ha nem lenne nekünk a KEVA ugyan várhatnánk az állami iskolát ahol megtanulhatjuk a ránk vonatkozókat. Komoly viszont az, hogy ezért JÁR NEKED VALAMILYEN SZINTŰ ELISMERÉS !!! Ha rajtam ( rajtunk ) múlik valamilyen formában ( ha csak jelképesen is ) meg is fogod kapni.

Sára Biró answered 12 év ago

Köszönöm Tóni,de hát az elismerés, hogy  Ti érdemesnek találtatok egy díjra,hogy  hasznos amit csinálok! Nagyon remélem még ennél többen is bekapcsolódnak az oldal életébe. Naponta mondják ezt-azt olvastak az oldalon, volt olyan aki nem is tudta,hogy én csinálom,csak elkezdte mesélni mit olvasott az
interneten:-))) és kiderült,hogy a kevan:-))))))))

Tri-Ton answered 12 év ago

 Ha nem jön össze az a díj ( ott is lehet protekció ) akkor alapítunk egy ,,KEVA,, díjat és mi fogjuk eldönteni  ki kapja. ( lehet, hogy abban is lesz némi esélyed, de majd a KEVA csapata dönt )

Sára Biró answered 12 év ago

 Akkor Tóni rájöttél:-)))  De  úgy is tudod,hogy én nem díjért csinálom!