Hallott valaki az INSUMED módszerről? Esetleg valaki próbálta már?

KérdésekHallott valaki az INSUMED módszerről? Esetleg valaki próbálta már?
Gyöngyi kérdezte ennyi ideje: 8 év

Egy ismerősömtől hallottam az INSUMED módszerről, Ő sikeresen 17 kg-ot már fogyott ezzel a módszerrel. Bővebb információ olvasható a http://www.insumed.net/hu-home.html weboldalon.

2 Válasz
Sára Biró answered 8 év ago

 Szia Gyöngyi,üdv.újból:-) nem hallottam erről a módszerről.

Gyöngyi answered 8 év ago

Az INSUMED: Németországban kifejlesztett, orvosok által kontrollált diétás rendszer. A cég tevékenységének előterében a túlsúlyosság és szövődményeinek megelőzése áll, illetve a 2-es típusú cukorbetegek súlycsökkentő diétája. Az INSUMED szóösszetétel arra utal, hogy az „INSU”-lin szintjének csökkentése a központi eleme a diétának, a „MED”, pedig arra, hogy orvosi diagnosztika és felügyelet mellett történik a fogyás.Az INSUMED orvos az egészséges életmódot tanítja meg. A táplálkozási tanácsadás első lépése a diagnosztika. Ez azt jelenti, hogy az orvos megméri és elemzi a páciens testösszetételét. A terápia során speciális – gyógyászati célra szánt – tápszerek és egészséges, bőséges főétkezések által fogynak a páciensek.

Nos, én a héten elkezdtem ezt a típusú fogyókúrát. Már próbálkoztam a fogyással, 1-2 kg-nál több nem sikerült. Sokat olvastam erről, és sajnos rá kellett jönnöm, hogy az inzulin mellett a változókor küszöbén egyedül nem fog menni. Ez a terápia azért keltette fel a figyelmem és azért mertem elkezdeni, mert orvos által kontrollált. Jelen esetben, ahol lakom épp egy diabetológus alkalmazza ezt a módszert. Felkerestem, és megbeszéltük, hogy mit kell tennem, ennek megfelelően csökkentette az inzulin adagomat. Az első két nap 4 óránként egy speciális tápszert kellett innom és ehhez megfelelően inzulint adnom. Nem volt könnyű, főleg az első nap, de kibírható. A 3. naptól a reggelit és a vacsorát helyettesítem a tápszerrel, ebédelni lehet, meghatározzák, hogy mennyi fehérjét és szénhidrátot kell elfogyasztani. Az első két nap alatt csökkent a testsúlyom 2-2,5 kg-al. Nyilván ez víz. Az egyik volt kolléganőm, aki már nyugdíjas, szintén cukorbeteg, április óta ezzel a módszerrel fogyott 14 kg-ot. Ő azt mondta, hogy egyáltalán nem éhes.
Remélem nekem is sikerülni fog a kitűzött célt elérnem. Majd leírom az eredményt.