Ha valaki cukorbeteg lesz,akkor egy életen át kell diétázzon?

KérdésekHa valaki cukorbeteg lesz,akkor egy életen át kell diétázzon?
Ati42 kérdezte ennyi ideje: 14 év
6 Válasz
Best Answer
Zsuzsanna Német answered 14 év ago

 Egyértelmü ,átkelll alakitani életünk és étrendünk,nem könnyü de igy is lehet élni!

Zsóka answered 14 év ago

Természetesen élete végéig kell diétázni, mivel a cukorbetegség sajnos  nem gyógyítható, csak kezelhető!!

Katalin Nagy answered 14 év ago

 Ha kiderül,hogy cukorbetegek vagyunk kezdetben nem vesszük komolyan (nagyon sokan)! Pedig az idejében elkezdett életmód változtatás nagyon sokat segíthet a későbbi életvitelünkön! Amikor nagy a baj akkor kezdünk el gondolkozni,mit kellett volna tenni! nemcsak a cukorbetegnek kell egészségesen táplálkozni,azaz diétázni ,hanem akinek magas a vérnyomása,vagy testsúlytöbblete van ! Nagyon fontos az életmódunkon változtatni,mert akkor sokkal később alakulnak ki a szövődmények! Egy cukorbeteg szinte mindent ehet csak mértékkel/répa cukor,aszalt gyümölcs/ kivételével!

etelka1964 answered 14 év ago

 Nemcsak a cukorbetegnek kellene egészségesen táplálkozni,hanem mindenkinek! Főleg gyerekkorban kellene ezt elsajátítani! Nagyon fontos az egészséges életmódra nevelni a gyerekeket,mert sok az elhízott gyerek és egyre több a cukorbeteg! Ha valaki cukorbeteg lesz akkor fontos,hogy kezdettől fogva változtasson az életmódján egészségesen étkezzen,és mozogjon!

Sára Biró answered 14 év ago

  A diéta a cukorbetegnél  az  egészséges étrendet jelenti! Nem a diabetikus élelmiszerek fogyasztását!
 A helytelen táplálkozási szokások elhagyása mellett, tudatos, rendszeres, egészséges étrend kialakítása javasolt mindenképpen , mely ugyanúgy tartalmaz szénhidrátot, fehérjét, zöldséget, rostokat, gyümölcsöket, sőt még édességet is megfelelő mennyiségben és arányban. Tehát nem kell lemondanunk semmiről, de a mennyiség és a rendszeresség a fontos!

Sára Biró answered 11 év ago

Mindig aktuális kérdés.