Ha szorongó félelem érzet jön rám ha buszra kell szállnom,az lehet pánikbetegség?

KérdésekHa szorongó félelem érzet jön rám ha buszra kell szállnom,az lehet pánikbetegség?
Juhász Róbert kérdezte ennyi ideje: 13 év

Ha buszon utazom,sokszor rosszullét keringet,vizelési ingert érzek,még ülve is rosszul érzem magam,lever a víz,és volt már,hogy azt éreztem el ájulok.Lehet ez pánik betegség?

76 Válasz
Best Answer
Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Hát igen ez bizony pánik betegség (tapasztalatból tudom) a múlt év áprilisába keritett hatallmába ez a betegség ,azóta van javulás  de keményen szedem a depresszió gyógyxereket!!Azóta már jobb a helyzet de a gyógyxereket nem hagyhatom még el Nagyon hosszú a gyógyulás,és a gyógyxereknek vannak mellékhatásai sajnos:-(Okvetlen forduljon Pszichiáterhez)!!!!

Sára Biró answered 13 év ago

 Valóban? Én nincs sok  hypo? Tud valami fizikai aktivitást végezni rosszullét nélkül?

Juhász Róbert answered 13 év ago

Hypo az elő fordul,sok fizikai munkát nem igen végzek mert sajnos épp nem dolgozom sehol.Leírom az utolsó 7 pontos mérésem.
Bár a kórházból sem hívnak pedig mult hét pénteken kellett volna!
8:00 4
9:50 7,3
11:35  2,4
14:10  8,7
17:45  6,9
20:00  13,4
21:50  10,2

elég cifra

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Róbert!

Autóvezetés közben valószínűleg azért nem jelentkeznek a tünetei, mert abban a helyzetben a kontrollt maga gyakorolja, akkor áll meg, amikor akar, emiatt senki nem néz magára furcsán. Buszon ez nem ilyen egyszerű, mert azt nem tudja bárhol megállítani, nem vár magára és még az utasok is megszólhatják, illetve tarthat ettől is. A pánikbetegségben az elsődleges a kontroll elvesztésétől valós félelem, illetve hogy ez mások előtt következik be, így ebben az esetben is beszélhetünk pánikbetegségről.

Sára Biró answered 13 év ago

 Valóban "cifra" ez a profil! Ebéd előtt a 2,4-et  nem érzete meg? Egyértelműen látszik a tízórai hiánya! Én a fizikai aktivitást úgy értettem,hogy például fa hordás,vagy ilyesmi Mert ezzel az értékkel nehezen tudna pl.havat lapátolni! Nagyon kíváncsi vagyok,hogyan módosul a kezelése!

Juhász Róbert answered 13 év ago

Az ebéd előtti alacsony vércukrot megéreztem,sőt ma ugyanúgy jártam.
Kevés a 3x étkezés ezt érzem én is,főleg ha "fizikai aktivitás"is van.
A kezelés modosulására én is kíváncsi vagyok!

Tri-Ton answered 13 év ago

Helló Róbert !   Véleményem szerint el kell érmed, hogy a kezelés módosulására ne csak kiváncsi legyél, hanem kell, hogy módosuljon, mégpedig úgy ahogy neked jó. Nem szabad hagynod hogy bábuként kezeljenek és döntsenek rólad úgy, hogy ebbe neked beleszólásod sincs. Nem akartam hozzászólni eddig, de a helyedben én már régen az eredmények függvényében beálltam volna 5-szöri étkezésre. És én kérdeztem volna meg a kezelő orvostól, hogy miért így néz ki a napi cukor diagramom ? Valamikor meg kell tenned, hogy komolyan vegyenek és észrevegyék, hogy nem egy bábu vagy ! Az egészséged neked a legfontosabb, másnak lehet, hogy csak egy statisztikai szám vagy. Ezt nem szabad elviselned ! 

Sára Biró answered 13 év ago

 Róbert! Véleményem szerint vissza kell menni a rendelőbe és megkérdezni,akár telefonálni ! A lényeg mindig a hypo kivédése az egyenletes vércukor érték biztosítása, azaz a biztonságos kezelés! Persze,hogy nem megy 8,9 % főlé a HgbA1C ha ennyi hypo van! Hol lenn, hol fenn! Telefonálj csak be a rendelőbe és kérdezd meg az orvost,biztos segít majd!

Juhász Róbert answered 13 év ago

Nehéz olyan orvossal dűlőre jutni úgy hogy számára ne csak statisztikai szám legyek.
Egy példám van erre:2005 ben azért nem írt fel egy gyógyszert mert számomra túl drága, ez  a thiogamma volt.Tavaly már panaszaim is voltak a körzeti orvosom utalt be az idegsebészetre,ahol megállapították,hogy idegi szövődményeim vannak,felírta a thiogammát,amit mellesleg az idegorvos szerint már évek óta szednem kellett volna és nem volt 500ft most még mellé szednem kell a lyrika nevű gyógyszert is.

Juhász Róbert answered 13 év ago

Az étkezések számát már megemeltem,és így nem volt hypó érzésem.
A doktor úrral konzultálni fogok

Sára Biró answered 13 év ago

 Róbert! Mindkét gyógyszer nagyon jó, diabetológián kedvezményesen felírható (különben nagyon drágák,)!
Tartósan kell szedni,mert úgy használnak,mindkét gyógyszer nagyon hatásos az idegbántalomban.
Nagyon örülök,hogy nem volt hypo! Konzultáljon a doktor Úrral és nyugodtan mondja el a véleményét,hogy érzi jobban magát,mit tapasztalt!
Nem volt jobban az előző inzulinnal ? Várom,hogy jelentkezzen és remélem sikeresen tud majd beszélni a doktor Úrral!