Ha szorongó félelem érzet jön rám ha buszra kell szállnom,az lehet pánikbetegség?

KérdésekHa szorongó félelem érzet jön rám ha buszra kell szállnom,az lehet pánikbetegség?
Juhász Róbert kérdezte ennyi ideje: 12 év

Ha buszon utazom,sokszor rosszullét keringet,vizelési ingert érzek,még ülve is rosszul érzem magam,lever a víz,és volt már,hogy azt éreztem el ájulok.Lehet ez pánik betegség?

76 Válasz
Best Answer
Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Hát igen ez bizony pánik betegség (tapasztalatból tudom) a múlt év áprilisába keritett hatallmába ez a betegség ,azóta van javulás  de keményen szedem a depresszió gyógyxereket!!Azóta már jobb a helyzet de a gyógyxereket nem hagyhatom még el Nagyon hosszú a gyógyulás,és a gyógyxereknek vannak mellékhatásai sajnos:-(Okvetlen forduljon Pszichiáterhez)!!!!

Tri-Ton answered 12 év ago

Hello Róbert !    Örülök, hogy már Te is gondoltál az általam leírtakra. Adnék mégegy tanácsot, szerintem érdemes rajta másoknak is elgondolkodni. Írod, hogy magadban kell valamit legyőznöd. Éppen ez az, amit szerintem nem szabad keresned. ( mi bennem a rossz ?, hol a hiba ?, mit győzzek le? ) Semmit!!!  Ha önmagadban keresel valami legyőzendőt, ellentét alakul ki a gondolataid és a szervezeted között. Ha a gondolataid az egészség körül forognak, egészségesebb leszel, Ha a betegségek körül, még ha nem is vagy beteg, előbb-utóbb az leszel. Szeresd önmagad, szeress másokat és nem szabad azt képzelni, hogy egy ,, gond, egy nyűg vagyok,, magam és a mások számára is. Az új kezelési programban való résztvételedről alkotott véleményeden is kellene változtatnod. Nem kísérleteznek rajtad, hanem keresik a neked megfelelő legjobb, 100%-os megoldást. Kérdezz bátran tőlük, mond el nekik a saját véleményed, segíts nekik ! Mindenkinek jobb a közös együttműködés, mint az ,,ellenségkép,,. Ha pedig már itt vagy a gép előtt javaslom keress néhány pozitív gondolkodásról szóló írást és hozzá tartozó elérhető eredményt. Meg fogsz lepődni, pár nap és mintha kicseréltek volna ! ( remélem pár hét múlva  jönni fogsz a saját tapasztalatoddal és Te segítesz másoknak )  Sok sikert !

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Kedves Róbert köszönöm a  jó kivámságát én is ugyan ezt kivánom önnek ,azért irja meg h mi lett önnel ha ide nem is ,megtalál a Facebookon(Zsuzsanna Németh Varga) minden jót kivánok!!

diabetologiakap answered 12 év ago

 Kedves Róbert ! Látom több hasznos választ is kapott,amiből remélem sikerül erőt meríteni a tovább lépésre!
Én is szeretnék egy jó történetet leírni ! Egy 1-es tipusú cukorbeteg számára mindig az édesanyja íratott inzulint,mondván hogy a fia dolgozik nincs ideje bejönni,nincs ideje labor vizsgálatra jönni stb! Egyszer beteg lett az édesanyja és személyesen jelentkezett és megismerkedtünk .Hihetetlen sovány volt 12 feletti HgbA1c ,rossz hangulat ! Mindez egy éve történt,ma már 7 alatti a HgbAlC-je , hízott 4 kg-t,megvan a munkája és van ideje bejönni ! Ezzel csak azt szerettem volna mondani,hogy akarni kell és meg kell keresni a segítséget! Ha abban a programban rosszul érzi magát,mondja meg,vagy érdeklődjön kell legyen ott valaki aki meghallgassa! Lehet nem is tudják,hogy ilyen rosszul érzi magát,mert annyi beteg megfordul egy rendelőben és olyan kevés az idő,tapasztalatból mondom sokszor úgy képzelem mint egy "futószalag",ami engem is nagyon zavar ! Azért mindig is mondom a betegeknek kérdezzenek,mert nem tudom mire szeretnének választ kapni! Sokszor egy apróságon múlik,vagy sok apró megoldható dologból 1-1 jó eredmény!
Érdeklődve várom,hogyan alakulnak a vércukrai! Örülnék,ha a legutóbbi kontroll vizsgálat eredményét leírná!

Juhász Róbert answered 12 év ago

Tisztelt diabetologiakap!
Sajnos az utolsó labor eredményem nem találom,az utolsó ambuláns lapomról írok adatot.
státusz:
karbamid 3.9
kreatinin:84
vércukor hk:6.5
hbalc:8.9
triglicerid:0.80
koleszterin:4.3
egfr(mdrd):>60got/asat:30gpt/alat:14v.fajsuj:1.015 v.ph:5.50

enyi röviden.Ez 2010.12.28-as kezelőlap adat
Köszönettel.

Sára Biró answered 12 év ago

 Róbert a napi vércukor profil milyen? Még mindig napi 3x-i étkezésen van?
Javul valamennyit a közérzete? 

Tri-Ton answered 12 év ago

Én ugyanazt kérdezném mint Sárika ! ,, Elvesztél,, a napokban!    Mi van veled, hogy vagy ?  Sokan aggódunk miattad, nekem így ismeretlenül is az ismerőseim közé tartozol. Szeretnénk segíteni, ha adsz rá lehetőséget !

Juhász Róbert answered 12 év ago

Tisztelt Sára!!

A napi profil alakulóban,a délelőtti vércukraim mondhatni jók,az ebéd utániak meg még rosszak,de a kórházból ha hívnak,valószínű az ebéd utáni insulinon állítani fognak.
A közérzetem jobb,bár vannak stresszesebb napok,de ebben az eléggé lepukkadt életben,ez már majdhogynem természetes.Sajnos nem mindig alakulnak úgy a dolgok ahogy azt szeretnénk,de ezzel sem önt sem senkit nem akarok untatni,hiszen mindenkinek meg van a maga baja.

Juhász Róbert answered 12 év ago

Tisztelt Tri-Ton63.

Megtisztelő amit írt,és jól esett.
Nem vesztem el nap mint nap benézek az oldalra.
Segítséget elfogadom,köszönöm szépen.

Juhász Róbert answered 12 év ago

Még annyit,hogy még mindig 3x-i étkezésen vagyok.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Róbert! Mint látja sok ember hozzászólt a kérdéséhez! Ebből is érezheti,hogy senkit nem untat a problémájával! Jó az embernek egy közösséghez tartozni! Ez az oldal is arról szól! Nyugodtan kérdezzen,informálódjon ! Meglátja mindenből van kiút!