Ha igyekszem betartani a diétát látásom és a térkiesésem javulhat e?

KérdésekHa igyekszem betartani a diétát látásom és a térkiesésem javulhat e?
hajni kérdezte ennyi ideje: 13 év
10 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 A tartós inzulin kezelés, a tartósan a norm.vérzsír.jó HgbA 1C,norm,vérnyomás(130/80),dohányzás elhagyás
idővel a szemfenéki elváltozások javulását segíti! Természetesen rendszeres szemészeti ellenőrzés elengedhetetlen,ahol ma már olyan módszerek vannak amelyek segitik a cukorbetegek életkilátását,hogy ne alakuljon ki például a félelmetes vakság! A szemfenék romlásában a genetikai tényező szerepet játszik! A térkiesésen nem tudom mit értesz,pl. a szemész látótér kiesést mondott? 

hajni answered 13 év ago

igen látótér kiesésről van szó köszönöm a választ

Sára Biró answered 13 év ago

 A látótérkiesés, átmeneti látászavar a legtöbbször átmeneti oxigénhiány, azaz keringési zavar miatt is kialakulhat ,írtad hogy volt agyi infarktusod is,vagy a glaucomában (zöld hályog) is lehet látótér kiesés!Gondolom jársz rendszeresen szemészeti ellenőrzésre! Ha hirtelen jelentkezne látótér kiesés azonnal orvoshoz kell fordulni!

nika0422 answered 13 év ago

igen járok  igaz most már csak 3-havonta javult már de még most is elég súlyos  agyinfartusom 1-éve volt az utolsó most már gyakran elő fordul olyan egyszer látom oldalt mi történik következő pillanatban nem zöldhályog van de azt mondták ez még nem veszélyes

Sára Biró answered 13 év ago

 Ha azt mondta szemész nem veszélyes,akkor nem kell aggódnod!
Jó vérnyomás,jó vércukor, jó vérzsír érték,rendszeres mozgás,dohányzás mellőzése,rendszeres orvosi ellenőrzés mellett akkor nem történhet semmi komoly baj!

Tri-Ton answered 13 év ago

Csak úgy tudományos magyarázat nélkül egy hozzászólás. Mindenki volt már olyan helyzetben, hogy nyitott szemmel ábrándozott. Nem azt látta ami a szeme előtt volt, hanem azt amit akart. Írod, hogy egy pillanatra látod, aztán meg nem. Ez azt igazolja , hogy fizikailag rend van, csak időre van szükség mire feltételek nélkül elhiszed, hogy amit látsz azt tényleg látod. Hit és Önbizalom, azután semmi gond !!!

Tri-Ton answered 13 év ago

Bár nem régen vagyok itt a ,, klubban ,, és beleolvasva a múltba ez még nem volt divat, de egy kicsit behoznám a távolkeleti kultúrát. Nekem sokat segített, kb. 20 éves korom óta nem ismerek akadályt, vagy nehézséget. Az átvett filozófiám a következő: – a Szamurájok képesek voltak sikerrel felvenni a harcot a többszörös túlerővel szemben, mert volt tudásuk és volt önbizalmuk.  Lefordítva ide !!! :  – ha nincs tudásod kérdezz és lesz, ha nincs önbizalmad vegyél példát másokról ( ki bízzon benned, ha Te magadban sem ??? ) 

nika0422 answered 13 év ago

köszönöm szépen a kedves biztatást én az a harcos vagyok sosem adom fel  igaz azt viszont jól látja önbizalmam nincs mert bár sokat javult az állapotom de kevés én többet és többet akarok tanácsokat szívből köszönöm

Tri-Ton answered 13 év ago

Nem bíztatásnak, hanem kihívásnak szántam ! Én egy hét alatt megtettem, hogy a 31,5- ös trigliceridből 3,8-ast csináltam. Nem kellett sajnálat, vagy támogatás. Magam csináltam magamnak.  HIDD, AKARD és TED !!! Neked is menni fog ! ( Ha Te vagy a képen, látom hogy a lehetőséged adott ! )

nika0422 answered 13 év ago

igen én vagyok sajnálatot én se szeretem de lehetetlent sem de sajnos mostanában elő fordul hogy azt kell mondjam magamnak ezt nem tudom megcsinálni és akkor csalódok magamba mert igaz ezt a szót nem igazán szeretem ki mondani de a betegségem előtt ilyen akadályok nem igazán voltak tudom akarat nagy erő és az van nekem sőt a drága unokáim segítenek mert még nagyon sokáig szeretnék velük lenni