Ha baj van családtagjaitok tudják használni a cukor mérőt és az inzulin tollat? Be lettek tanítva.

KérdésekHa baj van családtagjaitok tudják használni a cukor mérőt és az inzulin tollat? Be lettek tanítva.
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 11 év

Hétvégén hallotam,egy rokonomtol hogy ez ö feléjük történt, hogy egy cukorbeteg rosszul lett és családtagjai otthon voltak és senki nem tudott segiteni, ugyanis nem tudták, hogy müködik a cukor mérö.. Ezért orvost hivtak , és vártak. Kinek kell családtagot betanitani,? Mi erröl a véleménytek?

2 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Krisztina! Minden családtagot nem áll módunkban betanítani,de abban az esetben ,ha pl. dős beteget oktatunk akkor mindig edukáljuk a hozzátartozót is, anélkül el sem engedjük. Másnak is természetesen szívesen megmutatjuk, ha kérdezi. Mindenféleképpen a családtagnak tudnia kell,hogyan kell mérni, inzulint adni, hipót elhárítani,ezek mind alapdolgok.
Férjek esetében sokszor mondjuk pl. a feleség is bejöhet,ha étkezési tanácsot adunk.

jaskó answered 11 év ago

Szerencsére a feleségem szakképzett ápolónő és nagyon ért hozzám, a fiam beletanult a szakmába. A barátomat és a hozzám közel álló személyeket pedig kioktattam. Könnyebb egy tályogot rendbe tenni, mint egy hypos ájulásból segítség nélkül visszajönni. Csak adják be a glucagent. Mindig fix helyen tartom a szöllőcukrom és a készletet, a telefonom gyorshívójában 2 számon van a kezelőorvosom száma, amit mindig hívhatunk, ha baj van velem (ő külön engedélyével). Nyakamban a dögcédulám a legfontosabb adataimmal. Nem félek, de azért a legjobb megoldás, ha időben mi magunk lépünk és nem kell igénybe venni senki segítségét!