Nem javasolt az aszalt gyümölcsök fogyasztása, a szőlő ,de a banánnak is magas a cukortartalma.
A gyümölcsök fogyasztása is változatosan és napi többszöri alkalommal javasolt, a nagyobb szénhidráttartalmúak (banán, szőlő) kisebb, a többi nagyobb mennyiségben is (természetesen beszámítva a napi szénhidrát-felvételbe). Kerülendőek a cukrozott befőttek és lekvárok.
• Naponta többször, legalább öt alkalommal étkezzen a kismama.
• Ne maradjon ki étkezés, különös fontos ez, ha inzulinkezelésre kerül sor.
• Kerülendőek a vércukorszintet gyorsan emelő, cukrozott, finomított lisztből készült termékek.
• Szintén gyorsan emelik a vércukorszintet a jobban feldolgozott, túlfőtt termékek, ételek, például a kukoricapehely vagy a burgonyapüré. Jó választás ezek helyett a natúr gabonapehely (zab-, rozs-, vagy búza), vagy a tepsiben sült burgonya.
• A light és diétás termékek helyett inkább magunk készítsük el a desszertet, tízórai-uzsonnára valót, a diétában megengedett nyersanyagok felhasználásával.
Violetta nagyon hasznos dolgokat említettél én sem vagyok híve a light és a diabetikus termékeknek.