gyógyteák

Kérdésekgyógyteák
Miklós Mária kérdezte ennyi ideje: 13 év

Üdvözletem újból.

Valaki próbálta már a szederlevél teát, vagy az áfonya teát  naponta inni?  Jó hatással van a vércukor szintre.   Ki fogom próbálni.
Szép koraestét:-)

17 Válasz
Best Answer
Marika answered 13 év ago

A cukorbetegeknek többféle gyógynövénytea keverékét ajánlja kiegészítő kezelésként aREADER’S DIGEST kiadó A TERMÉSZET FÜVÉSZKERTJE című kiadványa :pld kökény levél ,fekete áfonya levél , (teában) görögszéna kivonatát , és a fekete áfonya kivonatát is .Mária Treben is több gyógynövényt is ajánl : plda zeller a nyers savanyú káposzta leve,a fokhagyma és a vöröshagyma fogyasztása is csökkenti a vércukrot .    És íme Mária TREBEN-tőla fekete áfonya -levél receptje: négy evőkanál fekete áfonya levelét két  l  hideg vízbe beáztatjuk és a felére főzzük. Ebből megiszunk naponta három csészével . A csalánteát is ajánlja a vércukorszint csökkentésére .Nem csak füves ember már van füves asszony is !!!!!

mimi xd answered 13 év ago

 Én csak a csalánteát próbáltam kúraszerűen,az áfonya teáról nem hallottam. Én is ki fogom próbálni.

katalin answered 13 év ago

Mária milyen a tea hatása?

Sára Biró answered 13 év ago

Köszönjük a füves asszony információit 🙂 !! Én nem vagyok cukorbeteg,de most naponta iszom egy csalánteát,de úgy tudom csak 6 hétig szabad. Erről információd esetleg van?:-)
Nem tea,de a káposztalé és a savanyú káposzta nagyon jó a cukorbetegeknek,csökken a vércukorszint. Ezt már több beteg is alátámasztotta.

Marika answered 13 év ago

Most a nyáron saját tapasztalatból mondom el nagyon rossz volt az étvágyam és rengeteg kovászos uborkát ettem . nagyon szép alacsony vércukor értékeim voltak utána . A csalánteát kúra szerűen ajánlatos inni , közben szünetet tartani . A csalán teának kifejezetten élénkítő hatása van . A párom amikor éjszaka dolgozott soha nem kávét vitt magával hanem mindig csalánteát .

Sára Biró answered 13 év ago

 Az élénkítő hatásról nem is hallottam.  
A kovászsos uborka olyan jó mint a savanyú káposzta,naponta mennyit ettél belőle? 

Miklós Mária answered 13 év ago
Miklós Mária answered 13 év ago

Köszönöm szépen Marika  (druszám).  Lehet, hogy a kovászos uborka tartalmazott kaprot is, és a kapor is csökkenti a vércukrot.  Sárikám: igen, a savanyú káposzta nagyon egészséges és tényleg jó a vércukor csökkentésre. 
Csalán teát ittam már, de nekem a vérnyomásom felvitte, és azóta bizony óvatos vagyok vele.
Áfonya teát még nem ittam, de  fogok.
Kellemes  új hetet kívánok,  és egészséget Mindenkinek:-)

Marika answered 13 év ago

Szia lányok , Sacikám! A múltkor kerestél vese problémára gyógyteát. Most , hogy már több időm van keresgettem a gyógynövényes könyveimben . Találtam is : nevezetesen a mezei zsurló teát, ajánlja a könyv veseproblémák, reumás panaszok , elhízás és csontritkulásnál , kiegészítő kezelésként és nem a gyógyszer helyett !!!!!!!!!! Marikának válaszolva igen én mindig kaporral készítem a kovászos uborkát . Nagyon sokat ettem a nagy melegben , mert az csillapította a szomjúságot is ,és nem is kívántam csak a gyümölcsöt és az uborkát . Nagyon jó (normál értékeket ) mértem ez alatt az idő alatt .

Marika answered 13 év ago

Újból itt vagyok ,csak nem fogtok rám unni !!!! A csalán teára visszatérve még azt találtam , hogy az alvászavarokban ,szellemi és fizikai fáradtságesetén is nagyon jó hatású , és még vizelési zavarok esetén is ajánlja a fogyasztását. Külsőleg is nagyon jó hatású zsíros bőrre és a haj zsírosodása és korpásodása ellen .     Következő nagyon jó hatású gyógytea a GINSZENG a könyv azt írja : növeli a szellemi teljesítményt , csökkenti a vércukrot és használatával csökkenthető a fizikai és szellemi stressz .( Nem semmi !!!!!)   még azt olvastam ,hogy napi két gr – nál több fogyasztását nem ajánlja!!!!!!!   A csalántea receptje:kúraszerűen Három evőkanál szárított levél 0,5 l forrásban lévő vízbe és tíz percig áztatni lefedve , ez a napi adag 4-6 csészetea. (NAGY CSALÁN URTICA DIOICA) Ezt csak azért írom , mert van fehér csalán is .