Gyógynövény tea, fekete tea, zöld tea, …… Hogyan döntitek el, hogy milyen teát fogyasszatok?

KérdésekGyógynövény tea, fekete tea, zöld tea, …… Hogyan döntitek el, hogy milyen teát fogyasszatok?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Gyakran teáztok? Gyógynövénytea, gyümölcstea, fekete tea, zöld tea, ki melyiket szereti? Mi alapján döntötök egyik,vagy másik mellett? Tesztek bele ízesítőt?

14 Válasz
Halász Gabriella answered 11 év ago

Én csak akkor iszom hársfa teát, illetve fodormentát, ha fáj a torkom, beteg vagyok.

A zöld teát elhagytam… fájt a gyomrom tőle. Most itt van 10 dkg teafű… nem tudom kinek ajándékozzam el! 🙁

Én általában gyümölcs teát iszom.. egész nap.. illetve délben azért ásvány vizet, vagy délután is… de este már gyümi teát.

Csak egy pötty Sussinát rakok bele.. mindig!

Marika answered 11 év ago

Télen ha nem vagyunk betegek , mindig gyümölcs teát fogyasztunk . Napi szinten ketten kb négy litert elfogyasztunk . Csipkebogyó , bodza , hibiszkusz , narancshéj , alma és citromhéj . Édesítővel és citromlével ízesítve . Ezen kivül naponta megisszuk a kalcium és magnézium pezsgőtablettát és az 1000 mg – os C vitamint is elfogyasztjuk .

Krisztina Kiss answered 11 év ago

 Én nem válogatok a tea közöt ugyanis én minden teához citrom levet adok. Most pl erdei gyümölcsöset ittam.

Sára Biró answered 11 év ago

 Én minden teát cukor és édesítőszer  nélkül iszom. Rájöttem, hogy sokkal finomabb így, eleinte furcsa volt de most már édesen nem is kívánom a teát. Nagy ritkán mézet,esetleg friss citromot facsarok bele.

jaskó answered 11 év ago

Most a frontok miatt, szívbetegeknek ajánlott citromfű teát isszuk. Fekete teát ritkán szoktam, inkább az alkalomnak, pillanatnyi állapotomnak megfelelő yíógyteát iszom. Ha elolvad a hó, már kezdem is gyűjteni a martilapu virágot. Nagyon jó köhögéscsillapításra. Még a folytó, köhögési rohamokat is csillapítja, megszünteti. Ilyenkor, február végén, március közepén virágzik. A vizes-mocsras helyeket szereti. A horgásztavunk partján sok van.

Sára Biró answered 11 év ago

 Jaskó köszi, nem tudtam,hogy a martilapu jó a köhögésre.

jaskó answered 11 év ago

Apósomnak a nagyon erős szives- asztmás eredetű köhögő rohamát is enyhítette. Egy adalék hozzá. Ha megitta, utána járkálni, mozogni kellett néhány percet. Igazából így volt tökéletes a hatása.

Sára Biró answered 11 év ago

 Hogyan kell szárítani ? Szabad levegőn, napon ?

jaskó answered 11 év ago

Ahogy írod, de meleg szellős helyen is lehet. én a csempe kályha közelében egy tepsiben elhelyezett papírlapon szoktam szárítani.. A levele is jó, de akkor kell szedni, amikor még zsenge. Később már lapátnyira nő, durva lesz és nem igazán hatásos. Ilyenkor a kellő napmeleg hiányában a kályha melletti szárítás ajánlott.

katalin answered 11 év ago

 Én naponta két csésze zöld tea mellé kamilla hársfa vagy cickafarkfü tea.Fekete teát vagy gyümölcs teát nagyon ritkán iszom.