Gyógyítható e a cukorbetegség?

KérdésekGyógyítható e a cukorbetegség?
lusánszkiné anc kérdezte ennyi ideje: 14 év
7 Válasz
Sára Biró answered 14 év ago

 A cukorbetegség,ha kialakul a beteget egész életen át kíséri.Csak 1-es tipusú cukorbetegségnél van némi esély a gyógyulásra a hasnyálmirigy átültetés valamely formájával,de e téren még nagy a bizonytalanság!
A cukorbetegség főleg a 2-es tipusa és az azt megelőző  szénhidrát anyagcsere zavar eleinte fájdalmatlan,panaszt nem okoz és ezért nem vesszük komolyan!A kialakult érkárosodások már nem szüntethetők meg!
Ezért fontos a szénhidrát anyagcsere zavar mielőbbi felismerése és gondozása,hogy a szövődményeket meg lehessen előzni,vagy késleltetni!

pityu72 answered 14 év ago

A tartósan emelkedett cukor tönkreteszi az érrendszert,nem szabad elhanyagolni,már kezdetben kezeltetni kell! Sajnos nem fáj,csak a szövődmények jönnek gyorsan!!

Zsóka answered 14 év ago

Sajnos nem gyógyítható betegség, de mérsékelhető helyes életmóddal például sok estben újra beindul a z inzulin termelés a hasnyálmirigyben , és akkor sok esetben az 1tipusú cukorbetegből 2 tipusú lesz és visszaállhat inzulinról gyógyszerre!!

etelka1964 answered 13 év ago

 A cukorbetegség valójában szinten tartható.Nagyon fontos,hogy a cukorbeteg minden ismeretet megszerezzen ami a cukorbetegségről, a magas vérnyomásról, a magas koleszterin szintről tudnia kell.Ismernie kell a cukorbetegség korai és késői szövődményeit! Nagyon fontos,hogy életmódot változtasson,mert csak akkor érhető el jó eredmény a cukorbetegség és társbetegségeinek a kezelésében!
A cukorbeteg teljes életet élhet!

MariMarton answered 13 év ago

 Valóban a cukorbetegség csak szinten tartható,de aki már gyógyszert szed azt nem hagyhatja el.Nagyon fontos lenne,hogy idejében felfedezzék a cukorbetegséget és elküldjenek szakorvoshoz,hogy modern gyógyszert adjanak.Akkor lehet kevesebb cukorbeteg szenvedne szövődményben. Meg az ismeret megszerzés is fontos. Nem beszélve arról,hogy ha megszerzi a cukorbeteg az ismereteit a cukorbetegségről és szövődményeiről akkor be is tartsa,mert azt nagyon nehéz! 

Mária Balázs answered 13 év ago

 A cukorbetegség kezelésében a betegnek ugyanolyan fontos szerepe van mint a kezelő személyzetnek! Sőt mondhatnám azt is,hogy a cukorbeteg saját maga kell kezelje magát,természetesen orvosi gondozás mellett.Itt elengedhetetlennek tartom azt,hogy az inzulinos cukorbetegek a diabetológiai szakellátóhelyen legyenek kezelve,ahol diabetológus, diabetológiai szakápoló van. Ők tudnak segítséget nyújtani,illetve a kérdéseinkre megválaszolni.A háziorvosnak  megelőzésben , szűrésrésben fontos szerepe van. A cukorbetegség jól szinten tartható abban az esetben,ha a beteget is érdekli és elfogadja a tanácsokat! 

klari50 answered 13 év ago

 Nem gyógyitható,de szinten tartható,ehhez fontos a betegnek együttmüködni az orvosával,folyamatosan tanulni,elsajátítani a diétát. A rendszeres mozgás elengedhetetlen.