Gyakran visszatérő alvászavar felhívhatja a figyelmet betegségre,vagy csak kifáradás okozhatja?

KérdésekGyakran visszatérő alvászavar felhívhatja a figyelmet betegségre,vagy csak kifáradás okozhatja?
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Az utóbbi időben 2-3 hétig is nehezen alszom el és éjjel 1-2 óra között felébredek. Azt gondoltam .hogy alacsony vércukor értékem van és azért ébredek meg (leszámítva az utóbbi hetet amikor ingadozott),de nem az oka. Ti tapasztaltatok ilyent?

4 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Mária!

Sajnos az alvászavar hátterében sok egyéb ok is állhat, amit egy alaposabb beszélgetés (hivatalosan exploráció) során lehet feltárni. Fontos, hogy ilyenkor ellenőrizzük le azokat a dolgokat, amelyek kiválthatták az alvásproblémát, és ha minden rendben ezekkel, akkor végig kell gondolni, mi okozhatja ezt.

DE! Lényeges, hogy a fél óránál hosszabb el- vagy visszaalvási idő az, amit már nehezítettnek tekintünk.

Mária Balázs answered 12 év ago

 Kedves Eszter! Köszönöm a választ! Úgy tűnik kezd megszűnni az éjszakai felébredés,már egész jól alszom. Egy picit megszűntek azok a dolgok amik fárasztottak,megoldandó feladatok . Próbáltam a mozgást esti időpontra helyezni és egy -egy picit sétáltam is. Jót tesz a pihenés, a kikapcsolódás  mindenkinek.A vércukor értékeim is elég szépen alakulnak amióta  jobban alszom. 

Miklós Mária answered 12 év ago

Kedves Eszter!

Nekem most már kb.  3 hónapja olyan alvászavarom van, hogy minden éjjel  hajnali  3 -kor  fél 4-kor már felébredek és nem tudok visszaaludni.  Kezdetben  kicsit  rossz volt.  De most már felébredek és hajszálpontosan  3 óra van.
Vannak gondjaim, melyek miatt szorongok…talán azért…talán valami misztikus dolog…-ezotéria nagyon érdekel….spiritualitás.-.  Több oka lehet, ilyenkor olvasok, meditációt hallgatok, gyertyát gyújtok, és bizony legtöbbször sírok is.  Megnéztem a vércukrom, teljesen normális ….megnéztem a vérnyomásom..az is.
Csak most már egy kicsit fárasztó  meg nagyon deprimáló számomra ez a hajnali virrasztás.

Köszönettel és tisztelettel:
Marika

Szabó Eszter answered 12 év ago

Kedves Marika!

A másik kérdésednél leírtakat csak megismételni tudnám, kérlek, nézd meg ott is. De ha ez továbbra sem javul, illetve kevésnek érzed az alvással töltött órákat, fáradtnak érzed magad egész nap, mindenképpen beszélj orvossal. 🙂