GlucaGen HypoKit injekciós készlet.

KérdésekGlucaGen HypoKit injekciós készlet.
katalin kérdezte ennyi ideje: 12 év

Érdekelne nektek van e vagy láttatok e ilyen készletet rosszul lét ellen?

9 Válasz
jaskó answered 12 év ago

Már a kezdetek óta, amióta forgalomba került rendelkezem vele és már alkalmaztam is. Összesen három alkalommal adtam be. Olyan helyen és helyzetben, ahol senki másra nem számíthattam, csak a Hypo Kitre, illetve saját magamra. Mindhárom alkalommal segített. Ebből egy alkalom eszméletvesztéses volt, de abból is kihozott. Egy fontos dolog: Ha beadtuk, azután enni kell valami CH tartalmú ételt, mert a máj szigorúan és keményen visszaveszi az elveszített szénhidrát tartalékait,. Az étkezés elmulasztása újabb komoly hypot eredményezhet. Nálam mindig ott van. Bármerre megyek és bárhol vagyok. Az összes barátom, ismerősöm, horgásztársam tudja hol tartom és bízom benne, hogy szükség esetén be is adnák, hiszen kockázata nincs. Csupán az életem mentheti meg a beadásával. Számomra nagyon komoly biztonságérzetet ad annak a tudata, hogy még mindig van egy utolsó lehetőségem az "önvédelemre"

Zsóka answered 12 év ago

Kedves Jaskó!!Szeretném megkérdezni, hogy hogyan juthatok hozzá a  glukanon injekciós készlethez??? Ezt akkor adod be amikor vészesen lemegy a cukrod??

jaskó answered 12 év ago

Szia Zsóka!
Számomnra minden alkalommal a szakgondozóban,a kezelőorvosom szokta felírni receptre. Amikor utoljára kiváltottam, (kb két éve) akkor úgy 500.- Ft körül volt az ára. Szerencsére nem kellett használnom. Hamarosan lejár a szavatossága és ezért újra kell íratnom egy másikat. Magamnak olyankor adtam be, amikor olyan helyen voltam, ahol nem várhattam senkitől segítséget és a szöllőcukor, vagy a méz már időben nem tudott volna segíteni, pl ha úton voltam, vagy éppen horgásztam és nem volt velem senki A neruropathya miatti érzetkiesésem gátolja a hypo időbeni észlelését. Valamint a fiam is beadta egyszer, amikor éppen elájultam. Ezek már nagyon régen történtek. Már legalább 8 éve csak nálam van a gyógyszer, de nem volt rá szükség. Számomra nagyon nagy önbizalmat ad, mert nem vagyok idegenek számára kiszolgáltatva.Valamikor a feleségem, aki intenzív osztályon dolgozott nővérkén, többször hozott ki a hypoból vénásan beadott szöllőcukor oldat segítségével. A különbség nagy és mindenképpen a Hypo Kit mellett szól. Egyszerű és gyors hatású készítmény. Nálunk a háziorvosok is tartanak a táskájukban. Jobban szeretik a vénázásnál.
A régi, elsőgenerációs szerek beadása után viszonylag erős máj-környéki fájdalom jelentkezett utóhatásként, de az újabb készítmények esetében ez már nincs. A szer a máj által elraktározott cukrot löki ki a szervezetbe, de fontos tudni, hogy ezt a tartalékot vissza is veszi elég gyorsan. Ezért szükséges az eszméletre térés után, amikor már biztonsággal tud nyelni a beteg valamilyen CH tartalmú ételt fogyasztani!!!!
Fontos dolog: Ezzel a szerrel is csak élni kell, de visszaélni TILOS!

katalin answered 12 év ago

Jasko köszi az infot igazábol itt  a környéken nem hallottam rola hogy valakinél is lenne pedig tényleg nem drága és ennyit megér az embernek a biztonság.

Sára Biró answered 12 év ago

Sziasztok. Kedves Kati azért nem hallottad,mert az 1-es tip.cukorbetegnek,vagy akinél gyakran van hypoglicaemia és előfordul eszméletvesztés annak szokta a főorvos Úr felírni (korábban még szigorúbb kritériumok voltak ezzel kapcsolatosan). A hűtőben van nálunk is.Mint ahogy a Jaskó írja rövid a szavatossága. Nemrég használta egyik  1-es típ.cukorbeteg,illetve a felesége beadta (nála rendszeres a hypo), amikor kihívták az ügyeletet még 500 ml Glucozt is adtak,utána napokig nagyon magas vércukor értékei voltak. Ha valaki megérzi a hypot addig jobb elhárítani a szőlőcukorral,vagy tejjel,gyümölcslével,utána valamilyen keksz ,vagy szendvics attól függ milyen mértékű a hypo.

Jaskó köszi a részletes leírást ! Tényleg szedsz a neuropathiára valamit?

matildxd answered 12 év ago

 Nekem sincs otthon én sem hallottam róla. Én szőlőcukrot,vagy ha otthon vagyok 2 dl tejet szoktam inni.Utána mérek.Ha 4 körüli akkor egy kicsi szelet kenyeret is megeszem,vagy 3-4 kekszet.

katalin answered 12 év ago

Szia Sári igen hála isten még mindig ésszre vettem ha alacsony volt a cukrom és remélem ezután is igy lesz.

jaskó answered 12 év ago

Thiogamma tablettát kapok. Korábban,  évente legalább egyszer kaptam infúzióban is. A gyógyszer beadását tényleg a kritikus helyzetekrekell időzíteni. Jobb, ha az ember ismeri magát és figyel az előjelekre. mindeneetre, ahogy már írtam, számomra nagyon megnyugtató érzés már csak a birtoklása is.

Sára Biró answered 12 év ago

A GlucaGen HypoKit injekciót a 2-es típusú betegek közül azok használhatják, akiknek már nincsen saját inzulin termelésük.