Fronthatások,

KérdésekFronthatások,
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Az időjárás változásának különféle formái más-más befolyással vannak a szervezetünkre. Az új időjárási helyzet következtében létrejövő reakciók akár egy beteg állapotának romlását is előidézhetik?

2 Válasz
Krisztina Kiss answered 13 év ago

Egészséges élettel enyhíthetőek a hatások   Ön tudta? Már Hippokratesz feljegyzéseiben is találkozhatunk a frontérzékenységgel. A fronthatások enyhítése érdekében a legfontosabb feladat a megelőzés.Amennyire lehet, próbáljuk meg kiiktatni a mindennapi életünkből astresszt, táplálkozzunk egészségesen, együnk http: (C, B vitaminok tapanyago/k/34)gazdag, könnyen emészhető ételeket (sok zöldség, gyümölcs), valamintügyeljünk a megfelelő (kb. napi 2-3 liter) folyadékbevitelre.Fontos a rendszeres testmozgás, ne kíméljük magunkat, sétáljunk sokatakár melegben, esőben, szélben, vagy hóban, hogy hozzászoktassuk ezzelszervezetünket a szélsőséges időjárási viszonyokhoz is. Jóhatású lehet a naponta végzett váltott zuhany (2 perc hidegvizes, majd2 perc melegvizes tusolás váltogatva), vagy szaunázzunk, így formábantarthatjuk keringési- és hőszabályozó rendszereinket.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Bármilyen betegségről legyen is szó, a fronthatás ronthat az állapoton, függetlenül, hogy milyen front érkezik. És ez nem csak a pszichés betegségekre, hanem a testi megbetegedésekre is vonatkozik.